Gewond kindje pretpark de Waarbeek maakt het redelijk, attractie is aangepast

De schrik zat er goed in gistermiddag, toen de 7-jarige Rico-Jay uit Haaksbergen gewond raakte bij attractie de rupsbaan van pretpark de Waarbeek in Hengelo. Dat gebeurde tijdens de RTV Oost Familiedag in het park.

Niet alleen de familie, maar ook Arijan van Bavel van de Waarbeek is aangeslagen. Wat is precies is gebeurd, is niet duidelijk. Wel zijn er stappen ondernomen om dergelijke incidenten voortaan te voorkomen.

"We zijn erg geschrokken van het incident en hebben meteen besloten de attractie stil te leggen", zegt Van Bavel. De Voedsel- en Warenautoriteit heeft de rupsbaan geïnspecteerd, maar er waren geen gebreken. "De baan mocht gisteren meteen weer open, maar we besloten dat niet te doen."

Inmiddels heeft ook een keuringsdienst naar de attractie gekeken, en is er een kleine aanpassing gedaan. "Wij voelen ons verplicht om de risico's zo klein mogelijk te houden. Het gaat om een kleine verandering, maar het is wel veiliger. Dat vinden de ouders ook belangrijk", aldus Van Bavel. De baan is vandaag aan het eind van de middag weer opengegaan en zal morgen de hele dag draaien.

Goed en fijn contact

De moeder van Rico-Jay vindt dat het voorval erg netjes is afgehandeld, zowel door de mensen van de Waarbeek als van RTV Oost. "We hebben goed contact, iedereen was erg aangedaan door de gebeurtenis. Arijan van Bavel belt af en toe om te vragen hoe het gaat, hij vertelde ook dat de baan is aangepast. Dat is waar we op hoopten, Rico-Jay wilde graag dat zulke ongelukken niet meer zouden gebeuren." Als hij er straks weer bovenop is, wil hij graag weer terug naar het park.

De jongen maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. Het is nog even afwachten hoe zijn voet zal herstellen. Mogelijk zitten er scheurtjes in zijn groeibotjes, vrijdag worden er opnieuw foto's gemaakt. Letselschadespecialist Yme Drost is door de familie benaderd. Hij kan mogelijk een advies geven wanneer de voet niet goed herstelt. Maar de moeder van Rico-Jay benadrukt dat Drost alleen in het ergste geval wordt ingeschakeld.

Kaartenactie

Vrienden en familie van het jongetje zijn een kaartenactie gestart om hem een hart onder de riem te steken. De kaarten kunnen worden verstuurd naar:

Rico-Jay

Sleutelbloem 7

7483 BD Haaksbergen

Meer over dit onderwerp:
Waarbeek Hengelo familiedag Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren