nieuws

Oranje vrouwen moeten afwachten op WK na laat gelijkspel tegen Canada

De Nederlandse vrouwen, met Anouk Dekker van FC Twente in de basis, hebben vannacht de laatste wedstrijd in de groepsfase van het WK in Canada gelijkgespeeld. Tegen het thuisland werd het 1-1 en daardoor moet Nederland als nummer drie afwachten of het doorgaat naar de achtste finales.
Het eerste wapenfeit kwam van Oranje. Een vrije trap van Spitse ging net naast omdat iedereen de bal miste. Maar daarna was het woord aan Canada. Eerst kopte Schmidt op de lat en in de tiende minuut maakte Lawrence al de 1-0. Direct daarna was ze opnieuw gevaarlijk, maar schoot ze net naast. Aan de andere kant waren er kansen voor Martens en Van de Donk, maar ze kregen de bal niet in het doel en dus was de ruststand 1-0.
Nederland kwam goed uit de kleedkamer en kreeg kansen via Martens, Spitse, Miedema en Van de Donk, maar kwam niet tot scoren. Canada creëerde niet veel en dus bleef het langs spannend in Montreal. Een paar minuten voor het einde kreeg Melis de grootste kans, maar ze stuitte op keeper McLeod. Kort daarna was het wel raak. Van de Ven schoot na goed werk van Martens en Melis hard de gelijkmaker binnen.

Afwachten

Het andere duel tussen China en Nieuw-Zeeland eindigde in 2-2. Oranje zag Canada en China zich daardoor rechtstreeks plaatsen voor de volgende ronde. Nederland werd zelf derde met vier punten, evenveel als China, maar die ploeg maakte een doelpunt meer. De beste vier van zes nummers drie plaatsen zich daar ook voor. De ploeg van bondscoach Roger Reijners moet de komende dagen dus afwachten wat er in de andere poules gaat gebeuren. Thailand is de enige nummer drie die al bekend is. Die ploeg presteerde minder dan Oranje, dat dus nog één nummer drie achter zich moet houden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.