nieuws

Ouders van misbruikt meisje Glanerbrug richten stichting 'Strijd Tegen Misbruik' op

De ouders van een meisje uit Glanerbrug, dat jarenlang werd misbruikt door een plaatsgenoot, hebben de stichting 'Strijd Tegen Misbruik' opgericht. De stichting moet slachtoffertjes van misbruik en hun ouders een hart onder de riem steken.
De buurman werd uiteindelijk veroordeeld tot 15 jaar cel en tbs voor het misbruik van het meisje en het misbruik en de moord op een meisje uit Deventer, in de jaren '90. Mede door tips van pedofielenvereniging Martijn wist de man lange tijd ongezien zijn gang te gaan. Daarom zette het stel uit Glanerbrug zich samen met letselschadespecialist Drost in om Martijn te laten verbieden. In april vorig jaar kwam dat verbod er uiteindelijk.
Nu hebben de ouders een nieuwe stichting opgesteld, om zo alle negatieve energie van de afgelopen jaren om te zetten in positieve energie. "We gingen bij onszelf na: wat zouden we in hun positie graag willen ontvangen?" zeggen ze tegen de Telegraaf. "We hebben vervolgens cadeaupakketten samengesteld. Met speelgoed, maar ook met vrijkaarten voor een pretpark. Een pakket voor het hele gezin."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.