nieuws

Projecten in Zwolle en Deventer krijgen Zilveren Anjer van prinses Beatrix

Hib Anninga ontvangt de Zilveren Anjer uit handen van prinses Beatrix
Hib Anninga ontvangt de Zilveren Anjer uit handen van prinses Beatrix
Prinses Beatrix heeft vanmorgen de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uitgereikt. Twee van de drie uitgereikte Anjers waren voor Overijssel. Hib Anninga kreeg de Anjer voor zijn Landgoed Anningahof in Zwolle. Herman Lubberding werd onderscheiden voor zijn inzet voor het archeologisch erfgoed van Deventer.
De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur. Prins Bernhard reikte de onderscheidingen uit tot zijn overlijden in 2004. In 2005 nam Prinses Beatrix deze taak over. Hib Anninga en Herman Lubberding ontvingen hun onderscheiding vandaag in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Beeldentuin

Hib Anninga krijgt de Zilveren Anjer voor zijn Landgoed Anningahof in Zwolle. Een grote beeldentuin waar hij hedendaagse kunst tentoonstelt en exposities houdt. Anninga is al meer dan tien jaar bezig om natuur en kunst met elkaar te verweven.

Archeologisch erfgoed

Herman Lubberding houdt zich al jaren bezig met opgravingen, metingen, documentatie en publicatie van archeologisch erfgoed in Deventer. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor de culturele historie van Deventer en omgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.