nieuws

Rick uit Zwolle laat de schoonheid van Nederland zien en heeft een hit te pakken

Betoverende landschappen, prachtige zonsondergangen en verbluffende natuur. Als je naar de film van Zwollenaar Rick Kloekke kijkt, kun je denken dat de opnames in Canada of Schotland zijn gemaakt. Maar niets is minder waar, want het is gewoon opgenomen in onze eigen provincie en ons eigen land.
De korte film met de naam "Dutch Scapes, a timelapse journey through Dutch nature" ging zondag op Youtube en Facebook in première en wordt inmiddels veel bekeken op internet. Ook landelijke media weten de Zwollenaar inmiddels te vinden.
"Niet normaal hoeveel aandacht ik nu krijg", zegt Kloekke daarover. "Verschillende kranten hebben al gebeld voor een interview, nieuwssites nemen het over en ik ben al gevraagd voor een talkshow. Maar dat werd me toch een beetje te veel. Dat heb ik afgezegd."

Mooie plekjes

Met de opnames wil de filmmaker laten zien hoe mooi Nederland is. "Veel mensen zeuren altijd over het weer en de saaie landschappen", zegt de 21-jarige. "Maar kijk maar eens naar de video. Dan kun je zeggen dat het totale onzin is. Nederland is volgebouwd, maar er zijn echt nog wel hele mooie plekjes te vinden."
In de video is onze provincie ook te zien. Zo is de Lemelerberg bijvoorbeeld te zien, zijn er opnames gemaakt in de buurt van Zwolle en heeft Kloekke beelden gemaakt van het Zwarte Water en het Westerveldse Bos.

Drie maanden

Om de mooiste beelden te maken moest Kloekke veel van zijn vrije tijd inzetten. En niet alleen overdag, maar vooral ook 's morgens heel vroeg of midden in de nacht.
"Ik heb hier ruim drie maanden aan gewerkt", aldus de Zwollenaar. "Soms gaat je wekker dan om vier uur 's morgens. Dan is het licht het mooist en is er ook prachtige mist. Het is even slikken, maar als je ziet wat het oplevert is het de moeite waard."

Fotograaf

De Zwollenaar is nog maar een jaar bezig met fotografie, maar heeft de smaak te pakken en wil er zijn werk van maken. "Ik vind dit heel leuk om te maken, maar ik wil ook breed inzetbaar zijn. Portretten, reportages en bruiloften bijvoorbeeld. De aandacht die ik met dit project krijg, gaat we me daar wel bij helpen. Als ik zie wat ik in één jaar voor elkaar heb gekregen, moet het wel goedkomen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.