Betaald voetbal

GA Eagles-directeur Van Dop na weren fans bij Cambuur: "Voelt als competitievervalsing, maar vervolgstappen zijn kansloos"

Jan Willem van Dop
Jan Willem van Dop © Orange Pictures
Go Ahead Eagles gaat geen vervolgstappen nemen om alsnog eigen supporters in het stadion van SC Cambuur te krijgen aanstaande zondag. Alle mogelijkheden daartoe zijn bekeken, maar de club legt zich onder protest neer bij de beslissing van burgemeester Buma van Leeuwarden.
Die heeft besloten dat bij de laatste vijf thuisduels van Cambuur geen uitsupporters aanwezig mogen zijn. Dit na ongeregeldheden tijdens andere wedstrijden. De problemen deden zich voor rondom het stadion, dat midden in een woonwijk ligt.

Kansloos

Algemeen directeur Jan Willem van Dop van de Deventer ploeg laat in een reactie weten zeer ontstemd te zijn en alle mogelijkheden bekeken te hebben. "We hebben de hele dag zitten broeden op wat er haalbaar is. We zijn met juristen en de KNVB in gesprek geweest, maar de uitkomst is kort gezegd dat we kansloos zijn als we nu nog naar de rechter zouden stappen."

Te weinig tijd

Hij legt uit waarom: "Een belangrijke reden is dat de wedstrijd al over drie dagen is. Er is dan te weinig tijd voor rechters om zich te verdiepen in de zaak en dan wint bijna altijd de andere partij. Bij bezwaar wordt de wedstrijd niet verplaatst, dus ook dat heeft weinig zin. Al gaan we dat, in samenspraak met de KNVB en de andere clubs die geen supporters mee mogen nemen (FC Emmen, Feyenoord, FC Utrecht en RKC Waalwijk) wel doen."

Competitievervalsing

"Het voelt als competitievervalsing", zegt de directeur boos. "Misschien moet ik onze burgemeester maar vragen om hetzelfde te doen, maar daar bereik je ook niets mee, want dan gaan meer burgemeesters zo denken en dan is het einde zoek. We hebben er voor ons gevoel alles aan gedaan, maar als een topadvocaat al aangeeft dat we kansloos zijn, heeft het geen zin. Dat onze supporters nu de dupe zijn van het gedrag van de supporters van Cambuur, is de wereld op zijn kop."

Demonstratie

Overigens heeft een groep supporters van Go Ahead aangegeven zondag in Leeuwarden te gaan demonstreren tegen het besluit van Buma. Van Dop zegt niet te weten of dat doorgaat. "Dat komt vanuit de supporters en daar heeft de club niets mee te maken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.