OM: Verdenking doodslag blijft staan voor man die baby doodreed in Lutten

De man die in maart onder invloed van alcohol een baby doodreed in Lutten, wordt nog altijd verdacht van doodslag of poging tot doodslag. Dat zegt het Openbaar Ministerie.

De advocaat van de man meldde eerder dat de verdenking doodslag was geschrapt en dat de zaak als een 'gewoon' verkeersongeluk behandeld zou worden. Maar daar is niets van waar, laat het Openbaar Ministerie weten. De verdenking doodslag staat nog altijd in de dagvaarding.

Zaak komt dinsdag voor

Dinsdag is een zogenoemde pro-formazitting in de zaak. Dan wordt bekeken of er nog onderzoeken gedaan moeten worden en wanneer de zaak opnieuw voor de rechter komt. De advocaat van de verdachte stelt dat er een reconstructie zal plaatsvinden maar het Openbaar Ministerie wil dat nog niet bevestigen. "We willen nog niet op de zaken vooruit lopen", aldus het OM.

Op 12 maart reed de 51-jarige man uit Hardenberg met zijn auto een vader met kinderwagen aan op de Dedemsvaartseweg-Noord. De vader was daar met zijn baby van slechts een paar weken oud aan het wandelen. Door de klap van de aanrijding, werd de baby weggeslingerd. Het kindje overleefde dat niet. De vader werd ernstig gewond opgenomen in het ziekenhuis.

Meer over dit onderwerp:
Lutten Hardenberg Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren