Betaald voetbal

Mats Wieffer maakt debuut in voorselectie Oranje onder Koeman

Mats Wieffer
Mats Wieffer © Orange Pictures
Mats Wieffer uit Borne is door bondscoach Ronald Koeman voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder maakt de laatste weken indruk op het middenveld van Feyenoord en dat is Koeman opgevallen. Wout Weghorst, eveneens uit Borne, zit ook ook in de voorselectie.
De 23-jarige Wieffer komt uit de jeugdopleiding van FC Twente en vertrok in 2020 naar Excelsior. Afgelopen zomer maakte hij de overstap naar stadsgenoot Feyenoord, waarmee hij momenteel koploper van de Eredivisie is.

Weghorst

Weghorst maakte in 2018 zijn debuut voor Oranje onder Koeman. De spits van Manchester United staat inmiddels op 19 interlands en maakte daarin vijf doelpunten, waaronder twee in de laatste interland van Oranje. Dat was de verloren kwartfinale op het WK tegen Argentinië, dat later de wereldtitel pakte.
Luuk de Jong, de laatste jaren de concurrent van Weghorst als pinchhitter, liet vandaag weten te stoppen als international. Remko Pasveer uit Hengelo zat tijdens het WK ook in de selectie, maar is inmiddels tweede doelman bij Ajax en daardoor niet meer in beeld bij Koeman.

Grote groep

Andere opvallende namen zijn die van Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman van Feyenoord, doelman Bart Verbruggen van Anderlecht. Zij zaten allen niet eerder in de voorselectie van Oranje. Georginio Wijnaldum keert terug na een beenbreuk.
In totaal bestaat de groep uit 37 spelers. "Dat is meer dan gebruikelijk. Ik heb bewust gekozen voor een grotere groep, omdat we op dit moment te maken hebben met een aantal vraagtekens wat betreft wedstrijdritme en fitheid”, aldus Koeman

Programma

De definitieve selectie maakt Koeman bekend op vrijdag 17 maart. Drie dagen later verzamelt de groep zich dan in Zeist. Nederland begint aan het einde van de maand twee EK-kwalificatieduels. 24 maart is Frankrijk de gastheer in Parijs en drie dagen later komt Gibraltar naar De Kuip.

Jong Oranje

Bij Jong Oranje zitten Sepp van den Berg uit Zwolle, Mees Hilgers van FC Twente en Jasper Schendelaar van PEC Zwolle in de 26-koppige voorselectie voor de oefencampagne van het EK van komende zomer. Op 25 maart speelt de ploeg tegen Noorwegen en twee dagen later tegen Tsjechië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.