nieuws

Syntus gaat op spoortrajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede rijden

Syntus gaat vanaf 2017 tot 2032 het treinvervoer op de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede verzorgen. Het vervoersbedrijf heeft de Europese aanbesteding van de twee lijnen gewonnen. Behalve Syntus waren ook de NS en Arriva in de race voor de gunning van de trajecten.
Syntus start in december 2017 met nieuwe treinen op de trajecten. De treinen hebben ruime comfortabele zitplaatsen, een gelijkvloerse instap, WiFi, stopcontacten in alle coupés, een stiltecoupé en een invalidentoilet.

Elektrificatie en nieuw station

De komende jaren worden de nieuwe treinen gebouwd en getest. Daarnaast gaat de provincie Overijssel samen met ProRail in oktober 2015 aan de slag om de trajecten te elektrificeren en wordt in het traject Zwolle-Kampen in de Zwolse wijk Stadshagen een nieuw station gebouwd.

Meer treinen

De provincie Overijssel heeft met de aanbesteding van de trajecten gelet op verbetering van de capaciteit en de stiptheid en de toegankelijkheid van het treinvervoer. In de spits worden extra treinen ingezet en op het traject Zwolle-Kampen wordt op zondagochtend de dienstregeling aangepast van eens per uur naar eens per half uur.
Overijssel betaalt jaarlijks 17,5 miljoen euro aan de exploitatie van de twee trajecten. Tot 2017 worden de twee trajecten nog door de NS geëxploiteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.