nieuws

CSI Twente kampt met veel concurrentie: "Het is gekkenwerk"

Het CSI Twente heeft dit jaar hinder van heel veel concurrentie. Naast het paardensportevenement in Geesteren zijn er volgende week nog zes internationale concoursen.
"De kalender is oververhit. Het is gekkenwerk", stelt directeur Gerard Maathuis. "Toch mogen we tevreden zijn over het deelnemersveld", vervolgt hij. "Er doen vijf ruiters uit de top dertig van de wereld mee aan de Grote Prijs, daarnaast nog een hele vloot uit de top honderd."

Schröder en Allen blikvangers

Blikvangers zijn de Nederlandse topruiters Gerco Schröder en Jur Vrieling én Bertram Allen uit Ierland. De pas 17-jarige ruiter geldt als het grootste talent van de hippische sport en staat momenteel al vijfde op de wereldranglijst. Ook de nummer twee van vorig jaar staat op de deelnemerslijst, Gerben Morsink. De ruiter uit Beuningen liet vandaag weten dat hij weer gaat voor een topklassering en kijkt uit naar zijn favoriete concours van het jaar.

Meer rubrieken, minder combinaties in GP

Bij het CSI vinden dit jaar maar liefst 30 rubrieken plaats en is er meer ruimte voor breedtesport. Het aantal combinaties tijdens de Grote Prijs wordt teruggedrongen. Vorig jaar deden er maar liefst 98 mee aan de kwalificatie. Dit jaar zijn dit er 75, waarvan er zestig in actie komen op de afsluitende zondag. Dit was volgens Maathuis ook een wens van de ruiters.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.