Nieuws

112 Nieuws: Auto over de kop op A1 | Politieauto's beschadigd bij klemrijden auto

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze zaterdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

22.00 uur | Rijstroken A1 gestremd na ongeluk

Verkeer op de snelweg A1 van Deventer naar Hengelo moet vanavond bij Holten via de vluchtstrook vanwege een ongeluk. Een auto is over de kop gelagen en daardoor zijn op de vluchtstrook na alle rijstroken afgesloten. De snelweg ligt bezaaid met glas en brokstukken. Ook de linker rijstrook van de rijbaan richting Deventer werd afgesloten omdat er brokstukken op het wegdek terecht zijn gekomen. Wegbeheerder Rijkswaterstaat laat het asfalt repareren, omdat er een diepe kras in het asfalt is gekomen door het ongeluk. Het opruimen en herstellen van het wegdek gaat naar verwachting tot laat in de avond duren.
Auto schuift tientallen meters op dak over de A1 na aanrijding
Auto schuift tientallen meters op dak over de A1 na aanrijding © News United / Rens Hulman
Bij het ongeluk is behalve de over de kop geslagen auto ook een vrachtwagen betrokken. De bestuurder van de auto wist op eigen kracht uit het voertuig te komen en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de politie. De auto is tientallen meters op het dak doorgeschoven over de weg en heeft daarbij ook de vangrail geramd. Zowel de auto als de vrachtwagen moet door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

11.00 uur | Politie rijdt gestolen auto klem in Hengelo

De politie heeft vanmorgen een auto klem gereden in Hengelo. Zeker drie politieauto's raakten beschadigd bij het klemrijden van de auto. De auto werd klemgereden op de Haaksbergerstraat nabij de afrit van de A35 bij Hengelo-Zuid. Twee inzittenden zijn door de politie aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Enschede en een 60-jarige man uit Almelo.
Meerdere politieauto's beschadigd blij klemrijden Renault
Meerdere politieauto's beschadigd blij klemrijden Renault © News United / Dennis Bakker
De actie volgde op een tip van een agent die op weg naar huis na de nachtdienst. De agent zag een auto waar de politie afgelopen nacht naar op zoek was vanwege tanken zonder betalen. Vrij snel kon de nieuwe ploeg agenten aanhaken en kreeg de bestuurder van de gezochte auto op de Campuslaan in Enschede een stopteken. Dat stopteken werd genegeerd waarna een twintig minuten durende achtervolging volgde. Daarbij werden volgens de politie hoge snelheden bereikt en was er sprake van gevaarlijk rijgedrag door de voortvluchtige bestuurder.
Behalve de drie dienstvoertuigen raakte ook de vluchtauto beschadigd. De auto bleek gestolen, net als de kentekenplaten die erop zaten.
Politie rijdt gestolen auto klem

10.15 uur | Vrouw gewond naar ziekenhuis na fietsongeluk Kampen

Een 47-jarige vrouw uit Kampen is de afgelopen nacht lelijk ten val gekomen en met spoed naar het ziekenhuis overgebracht na een fietsongeluk. De vrouw fietste samen met een ander over de Bovenbroeksweg toen de fietsers met de sturen in elkaar kwamen. Voor de hulpverlening werd eerst een traumahelikopter opgeroepen, maar die is weer afgezegd. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was enige tijd afgesloten.
Vrouw gewond bij fietsongeluk
Vrouw gewond bij fietsongeluk © PNN

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.