Betaald voetbal

FC Twente laat zege op Heerenveen in laatste minuut glippen

FC Twente blijft nog even zitten in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg leek na twee nederlagen op rij op weg naar een zege op Heerenveen, maar die club kwam in de laatste minuut langszij in De Grolsch Veste: 3-3.
Bij de Enschedeërs was Alfons Sampsted de logische vervanger van de disciplinair geschorste Joshua Brenet. Op het middenveld koos trainer Ron Jans voor Max Bruns op de positie van de geschorste Ramiz Zerrouki, met naast hem zowel Michel Vlap als Sem Steijn. Voorin verving Denilho Cleonise de zieke Virgil Misidjan. Anass Salah-Eddine, die ook ziek was geweest, zat op de bank.

Eerste mogelijkheden

De eerste mogelijkheid was voor Twente, maar Steijn bereikte niemand met zijn voorzet. Aan de andere kant schoot Rami Kaib hard in het zijnet. Sampsted gebeurde hetzelfde als Steijn en aan de andere kant schoot Milan van Ewijk in kansrijke positie hoog over.

Eigen doelpunt Hilgers

Na een kwart wedstrijd werd Steijn in het strafschopgebied net van schieten gehouden en kort daarna schoot Ricky van Wolfswinkel wild richting tribunes in plaats van op doel. Kort daarna was het raak en ook door een speler van Twente, maar niet in het juiste doel. Mees Hilgers zag een hoekschop via zijn bovenbeen in zijn eigen doel gaan: 0-1.

Pröpper met de gelijkmaker

Steijn kreeg direct erna een grote kans om Twente snel naast Heerenveen te zetten, maar schoot hard over. Tien minuten voor rust werd het wel gelijk. Aanvoerder Robin Pröpper kopte uit een hoekschop knap de 1-1 achter Xavier Mous. Van Wolfswinkel was in de slotfase dicht bij de 2-1, maar miste net een voorzet van Vaclav Cerny met het hoofd.

Ugalde direct trefzeker

Jans, die sinds vanavond met zijn 64 jaar en 156 dagen de oudste trainer ooit is van FC Twente, bracht na rust Manfred Ugalde voor de tegenvallende Cleonise en de Costa Ricaan had slechts 2,5 minuut nodig om zichzelf op het scorebord te zetten. Hij profiteerde van uitglijden van Bruma en schoot de 2-1 binnen.
Twente viert de 2-1 van Ugalde (links)
Twente viert de 2-1 van Ugalde (links) © Orange Pictures

Marge twee en weer een

Kort daarna was het Van Wolfswinkel die de inlopende Cerny vond en de Tsjech maakte er al vroeg in de tweede helft 3-1 van. Die stand stond echter ook niet lang op het bord, want aan de andere kant zorgde Van Ewijk nog binnen het uur voor de 3-2. Antoine Colassin kreeg zelfs een goede kans op 3-2, maar hij schoot over.

Grote kansen

Ugalde dacht na driekwart wedstrijd de marge na een fout van Kaib weer op twee te zetten, maar zag Joost van Aken zijn inzet net voor de lijn keren. Aan de andere kant schoot diezelfde Kaib in het zijnet achter Lars Unnerstall. Van Wolfswinkel schoot namens Twente net naast en Pelle van Amersfoort vond Unnerstall op zijn pad bij een grote kans.

Toch nog gelijk

Twente leek dus het feestje te kunnen gaan vieren, maar niets bleek minder waar. Heerenveen kreeg in de laatste minuut van de reguliere speeltijd twee hoekschoppen en bij de laatste zorgde Kaib alsnog voor de 3-3.

FC Twente - sc Heerenveen 3-3

0-1 Hilgers (25/ed)
1-1 Pröpper (34)
2-1 Ugalde (48)
3-1 Cerny (55)
3-2 Van Ewijk (59)
3-3 Kaib (90)
Arbiter: Higler
Geel: Nunnely, Colassin, Van Aken
FC Twente: Unnerstall; Sampsted, Hilgers (Pleguezuelo/83), Pröpper, Smal; Vlap, Bruns, Steijn (Salah-Eddine/82); Cerny, Van Wolfswinkel, Cleonise (Ugalde/46).
sc Heerenveen: Mous; Van Ewijk, Bruma, Bochniewicz (Van Aken/38), Kaib; Tahiri, Olsson, Van Amersfoort; Nunnely (Sahraoui/46), Karlsbakk (Al Hajj/73), Colassin (Ali/73).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.