Nieuws

112 Nieuws: Dieven stelen stroomkabels zonnepark | Noodlottig ongeval in Almelose woning

Caravan uitgebrand op parkeerplaats A1 bij Brathmen
Caravan uitgebrand op parkeerplaats A1 bij Brathmen © News United / Rens Hulman
In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze zondag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.15 uur | Metaaldieven stelen stroomkabels zonnepark

Metaaldieven hebben toegeslagen op het zonnepark in Vroomshoop. Vandaag werd een openstaand hek bij het zonnepark ontdekt en later bleek uit politieonderzoek dat er een grote hoeveelheid stroomkabels zijn weggenomen. De politie zoekt getuigen en heeft de parkbeheerder geïnformeerd over de diefstal.
Stroomkabels gestolen van zonnepark Vroomshoop
Stroomkabels gestolen van zonnepark Vroomshoop © News United

16.15 uur | Persoon in woning overleden door noodlottig ongeval

In een woning aan de Pieter de Hoochstraat in Almelo is een lichaam aangetroffen. De politie deed er vanmiddag forensisch onderzoek om een mogelijk misdrijf uit te sluiten. Uit het onderzoek bleek dat de persoon is overleden door een "noodlottig ongeval", meldt een woordvoerder van de politie. Met die vaststelling is het politieonderzoek naar het overlijden afgerond.
Forensische opsporing doet onderzoek in woning na aantreffen lichaam
Forensische opsporing doet onderzoek in woning na aantreffen lichaam © News United

15.00 uur | Naakte man getaserd in Glanerbrug

Een verwarde man is vandaag getaserd en aangehouden op de Gronausestraat in Glanerbrug. De man vernielde onder meer ruiten van een zonnebankstudio. Opgetrommelde agenten merkten dat de man flink in de war was.
Nadat hij eerst een van zijn handen op een agent richtte alsof hij een wapen vasthad, ontkleedde hij zich vervolgens. Poedelnaakt, een sok uitgezonderd, liep de man vervolgens op een van de agenten af. Omdat hij niet luisterde naar opdrachten van de dienders en 'gewoon' door bleef lopen, werd hij 'beschoten' met een stroomstootwapen. Gillend van pijn is hij vervolgens naakt in de boeien geslagen. Hij is opgepakt voor vernieling.
Verwarde man getaserd in Glanerbrug

12.30 uur | Auto rijdt in op twee personen bij ruzie Almelo

Bij een ruzie bij de Woonboulevard in Almelo is vanochtend een man met zijn auto ingereden op twee personen. Het gebeurde na een achtervolging van een auto waarin de twee zaten. De twee raakten licht gewond. De politie heeft de bestuurder van de auto en een van de mannen op wie hij inreed aangehouden. De andere man op wie werd ingereden moest in het ziekenhuis worden behandeld aan een beenbreuk. Het is nog niet bekend of ook deze man alsnog wordt aangehouden. De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek.
Politieonderzoek bij Woonboulevard Almelo
Politieonderzoek bij Woonboulevard Almelo © Emiel Geerding

11.30 uur | Caravan uitgebrand langs A1 bij Bathmen

Voor de eigenaar van een caravan is niet alleen zijn laatste vakantie een herinnering, zijn vakantiehuis op wielen werd vanmorgen langs de A1 bij Bathmen zelf ook een herinnering. Op parkeerplaats Boermark brandde de caravan volledig uit.
De bestuurder was met de caravan onderweg naar de stalling en merkte op de snelweg dat er iets niet goed was. De man wist de brandende caravan op de parkeerplaats Boermark stil te zetten en af te koppelen en voorkwam daarmee meer schade. Van de caravan is niets meer over.
Caravan uitgebrand op parkeerplaats langs A1 bij Bathmen
De brand veroorzaakte veel rook, maar het verkeer op de snelweg kon wel gewoon doorrijden. De parkeerplaats werd afgezet. Vermoedelijk is een aangelopen rem van de caravan de oorzaak van de brand, meldde de ex-eigenaar van de caravan aan de fotocorrespondent.

11.00 uur | Auto te water na stuurcorrectie

Op de Rijksstraatweg N337 is vanmorgen tussen Wijhe en Zwolle een personenauto te water geraakt. De bestuurster van de auto reed vanuit Wijhe in de richting van Zwolle en kwam met de wielen in de berm terecht, waarna ze corrigeerde en in de sloot reed. De bestuurster is door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Auto in sloot beland na stuurfout
Auto in sloot beland na stuurfout © PNN

10.15 uur | Politie vergeefs op zoek naar man met vuurwapen

De politie is gisteravond met grote spoed met meerdere agenten naar een flat aan de Lassuslaan gegaan, omdat daar een man met een vuurwapen zou hebben staan zwaaien.
De melding van de man met het vuurwapen werd kort na tien uur gedaan. Agenten met kogelwerende vesten hebben in de flat gezocht, maar troffen daar niemand aan. Bij de actie werd ook een politiehelikopter ingezet en kreeg de Zwolse politie assistentie van een arrestatieteam uit Apeldoorn.
Politiemacht opgetrommeld na melding persoon met vuurwapen
Politiemacht opgetrommeld na melding persoon met vuurwapen © Hugo Janssen/ Persbureau Heitink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.