nieuws

Pien Keulstra naar NTC Triathlon in Sittard

Pien Keulstra
Pien Keulstra
Kersvers nationaal triathlonkampioene Pien Keulstra uit Boekelo heeft gisteravond in NOS Langs de Lijn bekendgemaakt dat ze zich aansluit bij het Nationaal Trainingscentrum voor triatleten in Sittard. Keulstra verhuist naar Limburg en gaat zich onder leiding van de technische staf van de Nederlandse Triathlon Bond de komende periode volledig op triathlon toeleggen. De schaatscarrière van Keulstra, die in 2011 twee nationale titels won op de langebaan, is daarmee voorlopig ten einde.

Jeugdliefde

Keulstra was niet gelukkig in de schaatswereld, miste de prikkels die ze in haar jeugd kreeg in de triathlonsport en keerde de afgelopen jaren regelmatig terug naar haar jeugdliefde. De Boekelose komt uit voor TC Twente in de Lotto Eredivisie, won al de nationale titel op de wintertriathlon en voegde daar vorige maand, in afwezigheid van de wereldtoppers Maaike Caelers en Rachel Klamer, een nationale titel op de Olympische afstand aan toe. Nu maakt ze de stap naar de topsport, met haar verhuizing naar Sittard.

EK als eerste test

“We kennen Pien al een paar jaar en zijn ook al eerder in gesprek geweest over aansluiting bij het NTC,” licht technisch directeur Adrie Berk toe. “Een sporter moet uiteindelijk zelf de keuze maken om volledig voor deze sport te gaan. Toptriathlon kun je er niet even bij doen. Het moment was voor Pien nu gekomen. Ze blijft wel haar studie volgen, maar triathlon komt voortaan op de eerste plaats. Met de groep waarin ze in Sittard terecht komt, heeft ze al eerder getraind. Haar broer Ynze woont er sinds dit jaar ook. Ik denk dat ze snel opgenomen zal worden.”
De vraag waar Pien Keulstra qua sportief niveau momenteel internationaal staat, moet nog beantwoord worden. Zelf zei ze te verwachten dat het verschil met de wereldtop nog “schrikbarend groot” is. Keulstra wordt in elk geval opgeroepen voor het EK in Genève volgende maand. Daarvoor start ze ook in de ETU-cup in Holten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.