Betaald voetbal

13-0 nederlaag bij PEC Zwolle kost trainer Jack de Gier de kop bij FC Den Bosch

Jack de Gier
Jack de Gier © Orange Pictures
De gifbeker moet leeg voor trainer Jack de Gier. Vrijdagavond verloor hij met FC Den Bosch met liefst 13-0 van PEC Zwolle en vandaag is hij ontslagen door de Brabantse club.
"De intentie was om het seizoen met elkaar af te maken en Jack daarbij alle support te geven", zegt technisch manager Yousuf Sajjad erover. "Jack had in december duidelijkheid moeten krijgen over zijn toekomst. Dat is niet gebeurd, waardoor er ruis op de lijn is ontstaan. Toen wij hem in februari alsnog de boodschap moesten brengen dat we na dit seizoen niet met hem door zouden gaan, viel dat rauw op zijn dak. We hoopten oprecht dat we desondanks samen konden blijven werken aan een goed slotakkoord van het seizoen. Helaas zijn we in die gezamenlijke missie niet geslaagd."

Absolute ondergrens

"Het resultaat op vrijdag overtrof onze verwachtingen in negatieve zin. Qua niveau was dit de absolute ondergrens en hiervoor moet iedereen uit heden en recente verleden verantwoordelijkheid nemen, niet alleen Jack. Een ongeschreven voetbalwet is ook dat het voor Jack en de spelers na dit verlies niet logisch zou zijn om onder de gegeven omstandigheden door te gaan."
De Gier was in het verleden speler bij onder meer Go Ahead Eagles en FC Twente en had in het seizoen 2019-2020 de Deventer ploeg onder zijn hoede als trainer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.