Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: een klein ritje boordevol ergernissen

Hoeveel ergernissen in het verkeer kan een mens verdragen?
Hoeveel ergernissen in het verkeer kan een mens verdragen? © RTV Oost
Hoeveel ergernissen kan een mens verdragen in het verkeer? De bestuurder van deze auto met dashcam kreeg gedurende een ritje van slechts enkele kilometers heel wat te verduren.
Het tafereel speelde zich vorige maand af op de weg tussen Zenderen en Borne. Het begint al op de rotonde. De bestuurder en zijn passagier houden angstvallig de fietsster in de gaten die richting de rotonde rijdt. Ze kijkt namelijk telkens over haar schouder en lijkt dan ook aanstalten te maken om rechtdoor te rijden. Maar tot grote ergernis van de automobilist en zijn passagier rijdt ze ineens toch door.
Hoeveel ergernissen kan een mens verdragen?

De irritatie zit 'm erin dat ze dit doet zonder kenbaar te maken dat ze rechtdoor wil, simpelweg door haar hand uit te steken.

Doorgetrokken streep

De automobilist is Zenderen amper uit of hij wordt ingehaald door een Opel Astra. Dat er ter plaatse sprake is van een dubbele doorgetrokken streep waardoor er dus een inhaalverbod geldt, deert deze bestuurder kennelijk niet.
Nog een andere ergernis: ondanks het regenachtige weer voert de zwarte Opel geen verlichting.

Bumperkleven

Dat de Opel-rijder grote haast heeft, blijkt wel uit het begeleidende commentaar van de auto met dashcam. De Opelrijder naderde niet alleen met hoge snelheid, maar vlak voor de inhaalactie maakte hij zich bovendien schuldig aan bumperkleven.
De Opelbestuurder mag dan met hoge snelheid inhalen, even verderop moet hij alweer afremmen voor een tragere voorganger. Waardoor de automobilist met dashcam ineens weer vlak achter de Opel belandt.
Waarop zich bij de volgende rotonde - bij het binnenrijden van Borne - alweer de volgende ergernis aandient. De Opelrijder verlaat de rotonde, maar doet dat zonder de richtingaanwijzer te gebruiken.
We besparen u het begeleidende commentaar van de automobilist met dashcam en zijn passagier, maar overduidelijk is dat het een ritje vol verkeersirritaties was.

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.