Nieuws

112 Nieuws: Eigenaar aangehouden van hond die kat doodbeet in Glanerbrug

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20.00 uur | Baasje van hond die kat doodbeet aangehouden

De politie heeft een vrouw aangehouden van wie de hond november vorig jaar mogelijk een kat in Glanerbrug heeft doodgebeten. Dat meldt de politie. Het bijtincident was op 30 november. De kat werd gegrepen door een loslopende hond. De eigenaar van de hond meldde zich na het incident niet bij de eigenaar van de kat, die daarop aangifte deed bij de politie.
Sindsdien is de politie op zoek naar de eigenaar van de hond. Vandaag meldt de politie dat eind vorige maand een vrouw in haar woning is aangehouden. Ze wordt ervan verdacht de eigenaar te zijn van de bewuste hond.
De politie kwam de vrouw mede dankzij bewakingsbeelden op het spoor.
In Glanerbrug is een vrouw aangehouden omdat haar hond een kat doodbeet (foto ter illustratie).
In Glanerbrug is een vrouw aangehouden omdat haar hond een kat doodbeet (foto ter illustratie). © ANP

18.15 uur | Brandweer sloopt deel van dak bij woningbrand Borne

Bij een woningbrand aan de Letterveldweg in Borne heeft de brandweer een deel van het dak van een woning gesloopt om het vuur te kunnen bestrijden. Vanmiddag brak brand uit op de zolderverdieping van een woning. Omdat het brand in het dak zat, had de brandweer geen andere keus dan een gat te maken in het dak. Alleen op die manier konden brandweermensen goed bij de vuurhaard.
Ook Enexis was opgeroepen bij de brand, om de stroom af te sluiten. Het is niet duidelijk wat er heeft gebrand op zolder.
De brandweer moest een gat in het dak van een woning in Borne maken om het vuur te kunnen blussen.
De brandweer moest een gat in het dak van een woning in Borne maken om het vuur te kunnen blussen. © NewsUnited/Rick Olde Nordkamp

14.00 uur | Ongeval op spoor: geen treinverkeer Almelo-Wierden

Geen treinverkeer tussen Almelo en Wierden na een ongeval op het spoor
Geen treinverkeer tussen Almelo en Wierden na een ongeval op het spoor © Jan Willem Kleinhorstman
Vanwege een aanrijding op het spoor, ter hoogte van de Slachthuiskade in Almelo, rijden er tot 16.45 uur geen treinen tussen Almelo en Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.