OM onderzoekt of cassatie tegen uitspraak gerechtshof Jansen Steur mogelijk is

Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of er juridische aanknopingspunten zijn om naar de Hoge Raad te stappen na de vrijspraak van oud-neuroloog Jansen Steur.

Volgens een woordvoerder van het OM is de uitspraak van het gerechtshof anders dan ze voor ogen hadden. "We hebben nu twee weken de tijd om de uitspraak te bekijken. Er wordt dan uitgezocht of er juridische aanknopingspunten zijn om naar de Hoge Raad te stappen", aldus een woordvoerder van het OM.

Het gerechtshof in Arnhem oordeelde vandaag dat opzettelijk handelen van de oud-neuroloog niet bewezen is en sprak hem vrij van medische delicten en het stellen van verkeerde diagnoses. Wel heeft hij zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor de diefstal van medicijnen en het vervalsen van recepten.

Drie jaar celstraf

De voormalig arts van het Medisch Spectrum Twente in Enschede werd door de rechtbank Almelo veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf voor de zelfmoord van een patiënte en het toebrengen van opzettelijk zwaar lichamelijk en psychisch letsel. Zowel Jansen als het Openbaar Ministerie ging in hoger beroep.
  

Bekijk ook het Dossier 'Jansen Steur'.

Deel dit artikel:

Reageren