Betaald voetbal

De Oosttribune Podcast: "Zonder Adekanye zit er geen creativiteit in bij Go Ahead Eagles"

Go Ahead Eagles liep zondag met een 4-1 nederlaag van het veld in Leeuwarden
Go Ahead Eagles liep zondag met een 4-1 nederlaag van het veld in Leeuwarden © Orange Pictures
Go Ahead Eagles leed zondag een pijnlijke nederlaag in Leeuwarden, tegen hekkensluiter Cambuur liepen de Deventenaren een flinke deuk in het zelfvertrouwen op (4-1). Ook bij FC Twente was het gemoed zaterdag niet opperbest nadat Heerenveen in De Grolsch Veste in de slotminuut een punt (3-3) meenam. Bij PEC Zwolle was het daarentegen louter hosanna na de monsterzege op FC Den Bosch (13-0). Genoeg te bespreken dus in De Oosttribune Podcast.
Go Ahead speelde niet eens zo slecht bij Cambuur, maar persoonlijke fouten deden de ploeg van René Hake de das om, concludeert verslaggever Tijmen van Wissing. "Jeffey de Lange ging klungelig in de fout. Die eerste tegentreffer was een blunder en ik vind ook dat hij die tweede moet hebben."

Adekanye werd gemist

Bobby Adekanye was afwezig in Leeuwarden en die werd gemist. "De enige die een dribbel had was Fernandes. Libdberg en Stokkers hadden het ook moeilijk. Dan zie je dat dit Go Ahad Eagles geen brede selectie heeft, want er zit totaal geen creativiteit in."
"Go Ahead had zich al lang en breed veilig kunnen wanen. Maar nu moeten ze oppassen, vind ik. Ze hebben nog wel een paar thuiswedstrijden die ze moeten winnen", vervolgt Van Wissing. "En ze hebben nog ongeveer negen punten nodig in tien wedstrijden. Dat is nog best een aantal, helemaal als je niet lekker in vorm bent", schetst verslaggever Nico Wantia.
Besluiter hieronder aflevering 151 van De Oosttribune Podcast met voetbalverslaggevers Tijmen van Wissing en Nico Wantia.

Onnodig puntenverlies Twente

FC Twente zit even in de hoek waar de klappen vallen. Gaat het seizoen van de Enschedeërs als een nachtkaars uit? Tegen Heerenveen leek een overwinning zaterdag in kannen en kruiken, maar in de slotminuut werd toch nog met 3-3 gelijkgespeeld. Ron Jans was na afloop nog best positief en Van Wissing snapt dat gevoel. "Zeker gezien de omstandigheden met de vele afwezigen. Met een geïmproviseerd middenveld. Michel Vlap, die al 25 wedstrijden droog staat, was de beste man van het veld."
Volgens Wantia had Twente ook zonder sterkhouders Zerrouki en Sadilek gewoon moeten winnen. "Ik snap dat Jans het glas half vol ziet in de fase waarin hij zit. Maar als je thuis tegen Heerenveen met 3-1 voor staat, dan mag je dat niet meer weggeven. Want Heerenveen had ook een waslijst aan afwezigen."
Balende spelers zaterdag bij FC Twente na het gelijkspel tegen Heerenveen
Balende spelers zaterdag bij FC Twente na het gelijkspel tegen Heerenveen © Orange Pictures

Dertienklapper

Hoe anders was de stemming vrijdagavond in onze provinciehoofdstad. PEC Zwolle haalde in eigen stadion FC Den Bosch door de gehaktmolen en evenaarde met een 13-0 zege het record in het betaald voetbal. "Acht van de dertien doelpunten had Den Bosch-doelman Konrad Sikking moeten hebben. Ik vroeg me af of hij überhaupt wel keeper is", merkte Tijmen van Wissing op.

Congé De Gier

Maar of het terecht is dat trainer Jack de Gier door de zeperd ontslagen is door de beleidsbepalers in Noord-Brabant? "Ik weet niet of het terecht is. Hij heeft onlangs al te horen gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd. Den Bosch doet het in thuiswedstrijden nog best aardig, maar in deze wedstrijd is hij zo erg door de ondergrens gegaan. Hij had best mogen ingrijpen. Maar om hem dan eruit te gooien is wel emotie-management", vindt Wantia.
Dertien keer konden ze vrijdag juichen bij PEC Zwolle
Dertien keer konden ze vrijdag juichen bij PEC Zwolle © Orange Pictures

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.