Betaald voetbal

Volwassen Heracles roept opmars ADO Den Haag een halt toe

Heracles Almelo heeft maandagavond een overtuigende overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij ADO Den Haag wisten de manschappen van John Lammers verdiend met 3-0 te winnen.
Negen wedstrijden op rij had tussenpaus Dick Advocaat niet meer verloren met ADO Den Haag. Die opmars werd vakkundig gestuit door Heracles, dat terecht zegevierde en de Haagse formatie een pijnlijk verlies toebracht.
Door de nederlaag lijkt een periodetitel uit zicht voor het ADO van Advocaat, die vorige week zelfs in de kwartfinales van het bekertoernooi tegen PSV een b-team opstelde om vandaag tegen Heracles zo goed mogelijk voor de dag te komen.

Basisplaats Armenteros

Samuel Armenteros mocht aan de aftrap verschijnen in de Hofstad. De ervaren spits kwam vorige week tegen Telstar al voor rust binnen de lijnen voor Antonio Satriano en bekroonde zijn invalbeurt met een hattrick. Zodoende kreeg hij van trainer Lammers weer de voorkeur boven de Italiaanse spits.

Scandinavische afdruk

De bezoekers hadden slechts tien minuten nodig om de rekening te openen en die kwam tot stand via een Scandinavische coproductie. Aan de linkerkant had Emil Hansson een voorzet in huis op Nikolai Laursen, die vakkundig de 0-1 binnen wist te koppen. Het was alweer de vijftiende assist van Hansson, die dit seizoen hetzelfde aantal treffers wist te produceren.
Nikolai Laursen brak al na tien minuten de ban voor Heracles
Nikolai Laursen brak al na tien minuten de ban voor Heracles © Orange Pictures

Hoogma verdubbelt score

Heracles was heer en meester in de eerste helft en had weinig tegenstand te dulden van het matig spelende ADO. Nadat Armenteros en Laursen kansen op een tweede Almelose treffer om zeep hielpen was het na ruim een half uur wel weer raak. Na een slippertje van ADO-doelman Sonny Stevens, die een voorzet van Lucas Schoofs klungelig losliet, was Justin Hoogma bij de pinken om de 0-2 binnen te prikken.

Kopbal Verheijdt

In de tweede helft kwamen de gastheren iets beter voor de dag en had Heracles geluk dat een kopbal van Thomas Verheijdt net naast het doel van Michael Brouwer verdween. Even later kon Hansson in de tegenaanval de beslissing vroegtijdig forceren, maar de Noorse vleugelaanvaller raakte de binnenkant van de paal.

Azzaoui beslist duel

Ook Armenteros kreeg in het vervolg twee opgelegde kansen om het duel definitief in het slot te gooien. De Zweedse spits vond in kansrijke positie tot twee keer toe doelman Stevens op zijn weg. Uiteindelijk wist een invaller het duel wél te beslissen. Ismail Azzaoui zorgde tien minuten voor tijd - met zijn eerste treffer van het seizoen - voor de 0-3 eindstand.
Door de overwinning is het verschil op de ranglijst tussen Heracles en Almere City FC, de nummer drie in de Keuken Kampioen Divisie, weer acht punten.

ADO Den Haag - Heracles Almelo 0-3

0-1 Laursen (10)
0-2 Hoogma (33)
0-3 Azzaoui (83)
Arbiter: Dieperink
Geel: Kemper, Rente
ADO Den Haag: Stevens; Hall, Asante, Werker, Kemper; Esajas (Zwarts/46), Thomas, Kishna, Severina, Sleegers (Catic/68), Verheijdt.
Heracles Almelo: Brouwer; Rente, Cestic, Hoogma, Roosken; Schoofs, Bruns (Vejinovic/46), Ouahim (Cicilia/77); Laursen (Wehmeyer/88), Armenteros (Azzaoui/72), Hansson (Sonnenberg/88).