Nieuws

'Uitstekend jaar' voor Twentse kabelfabrikant: nettowinst van 143 miljoen

Topman Alexander van der Lof
Topman Alexander van der Lof © ANP
De Twentsche Kabel Holding (TKH) heeft de omzet over 2022 met negentien procent zien stijgen. De nettowinst nam met ruim een kwart toe. Het beursgenoteerde bedrijf uit Haaksbergen sprak vanochtend bij de presentatie van de jaarcijfers van 'uitstekende resultaten'. De groei is volgens het bedrijf onder meer te danken aan technische ontwikkelingen, zoals automatisering.
Het jaar 2022 begon voor de Twentsche Kabel Holding niet gemakkelijk, vanwege de Russische inval in Oekraïne. TKH had ten tijde van de inval ruim honderd werknemers in Oekraïne. Een deel van hen vluchtte vanwege de oorlog.
"Een speciaal woord voor ons team in Oekraïne, dat onder buitengewoon moeilijke omstandigheden heeft weten te werken. We hebben veel respect voor hoe ze omgaan met de uitdagingen in hun dagelijks leven", zei topman Alexander van der Lof van TKH.

Netto jaarwinst

De netto jaarwinst van TKH lag met 143 miljoen euro ruim een kwart hoger dan in 2021 en overtrof ook de verwachtingen van het bedrijf. "We kijken met vertrouwen naar de toekomst", zegt topman Van der Lof.
TKH is wereldwijd een van de grootste kabelproducten. Zo maakt het bedrijf zeekabels voor de aanleg van duizenden windmolens in de Noordzee. Bij het beursgenoteerde bedrijf werken wereldwijd 6.600 mensen.

Nieuwe kabelfabriek

TKH maakte vorig jaar bekend dat het een nieuwe kabelfabriek gaat bouwen in Eemshaven. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de nieuwe vestiging in de Amsterdamse haven zou komen. Maar doordat er in de hoofdstad te weinig energiecapaciteit is, wijkt TKH nu uit naar Groningen.
In de nieuwe fabriek worden zeekabels gemaakt voor windmolenparken op zee. Met de nieuwbouw is een investering van 130 miljoen euro gemoeid.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.