Nieuws

Begrip voor ov-stakingen daalt: "Vervangend vervoer vinden lukt steeds minder vaak"

Treinstaking in Zwolle
Treinstaking in Zwolle © ANP
Reizigers hebben steeds minder begrip voor de stakingen in het openbaar vervoer. Reizigersvereniging Rover zegt meer klachten van reizigers te ontvangen.
Zo lukt het mensen steeds minder vaak vervangend vervoer te regelen. Daardoor moeten werkenden afspraken afzeggen of verplicht een vrije dag nemen. Scholieren geven aan steeds vaker lessen te missen.
Het eind van de stakingen is nog niet in zicht. Morgen staat er weer een stakingsdag op het programma. En voor donderdag is een éxtra stakingsdag aangekondigd. Dan rijden er geen treinen op de trajecten Zwolle - Kampen en Zwolle - Enschede.

'Geen reizigers verjagen'

"Het is nu van belang actie te voeren voor goede werkomstandigheden zonder daarbij reizigers verder te verjagen", zegt Rover-directeur Freek Bos. Actievoerders gaven daarvoor vorige week al een eerste aanzet. Toen zeiden buschauffeurs in Enschede te overwegen om op stakingsdagen wél in de spits te gaan rijden.
"Als we toestemming krijgen van de vakbond gaan we wel in de spitsuren rijden", zei buschauffeur John Peters afgelopen donderdag op een manifestatie in Enschede. "Dan rijden er dus geen bussen tussen tien uur 's ochtends en half vier 's middags."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.