Nieuws

112 nieuws: Vrachtwagen overdwars onder Wilheminabrug Deventer | Mislukte reddingsactie in Zwolle

Auto op de kop in Bergentheim
Auto op de kop in Bergentheim © Gert Stegeman
In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Vrachtwagen keert op de 80 kilometerweg in Deventer en veroorzaakt ongeluk

17.00 uur | Vrachtwagen overdwars onderaan Wilhelminabrug

Een automobiliste is vanmiddag onderaan de Wilhelminabrug op een vrachtwagen gebotst. De vrachtwagen stond overdwars op de weg. De politie meldt dat de vrachtwagen vanuit Deventer kwam en over de Wilhelminabrug de stad uitreed.
Een auto botste vanmiddag onderaan de Wilhelminabrug op een vrachtwagen.
Een auto botste vanmiddag onderaan de Wilhelminabrug op een vrachtwagen. © NewsUnited/Rens Hulman
De chauffeur wilde via de Bokkingshang langs de brug naar beneden rijden. Hij had echter de verkeerde afslag genomen. Direct na de brug keerde hij daarom zijn vrachtwagen, in plaats van door te rijden naar een kruising of betere geschikte plek. De vrachtwagen kwam dwars over de weg te staan. De automobiliste botste op de vrachtwagen. Zij en een andere vrouwelijke inzittende bleven ongedeerd.

11.45 | Reddingsactie kat mislukt in Zwolle

In een parkje aan de Kamperweg in Zwolle hoorden buurtbewoners vanochtend vroeg luid gemauw. Na een zoektocht vonden ze een kat hoog in een boom en belden de brandweer. Voor de hoogwerker van de brandweer bleek 't onmogelijk om veilig bij de kat te komen, dus werd een poging gedaan om een brandweerman op een lange ladder de boom in te sturen.
Gewapend met een haak werd een poging gedaan om het beestje te pakken te krijgen. Dat lukte niet, waarna de actie werd afgeblazen. Een foto van de kat is gedeeld in de buurt-whatsappgroep. Meestal komen poezen en katten na enkele dagen uit zichzelf naar beneden.
De kat zat hoog in de boom
De kat zat hoog in de boom © Hugo Janssen / Persbureau Heitink

08.45 | Aanrijding op Holterweg

Op de kruising van de Holterweg en de Spitdijk bij Bathmen is een ongeluk gebeurd. Daarbij is één persoon gewond geraakt. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd. De ene automobilist in de witte auto reed richting Holten en de andere automobilist in de grijze auto kwam uit de Spitdijk en wilde de Holterweg opdraaien. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moeten worden weggesleept.
Een passerende automobilist reed met de telefoon in de hand al filmend langs het ongeval. Hij krijgt van de politie een boete van 350 euro.
De bestuurder van de witte auto bleef ongedeerd, die van de grijze auto moest naar het ziekenhuis
De bestuurder van de witte auto bleef ongedeerd, die van de grijze auto moest naar het ziekenhuis © News United / Rens Hulman

08.15 | Auto op de kop bij Bergentheim

Op de Hardenbergerweg bij Bergentheim is woensdagmorgen een personenauto op de kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte daarbij gewond en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij reed vanuit Hardenberg in de richting van Bergentheim toen hij door onbekende oorzaak van de weg raakte. De auto is over het fietspad langs de weg geschoten, over de kop gegaan en in de sloot terecht gekomen. In het weiland liggen meerdere brokstukken van de auto. Een berger gaat de auto wegslepen.
De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht
De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis gebracht © Gert Stegeman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.