Verdediger Kenny Teijsse naar Go Ahead Eagles

Linkervleugelverdediger Kenny Teijsse speelt het volgende seizoen voor Go Ahead Eagles. Hij komt transfervrij over van FC Utrecht.

De 22-jarige Teijsse speelde het afgelopen seizoen op huurbasis bij Sparta. Teijsse groeide op bij FC Utrecht en werd door de club uit de Domstad de laatste jaren uitgeleend aan achtereenvolgens FC Oss, Helmond Sport en Sparta. Hij tekent in Deventer voor een jaar met een optie voor nog een jaar.

Bart Vriends

Hij had al jaren zo'n gevoel en dat gevoel komt nu uit. Teijsse, een krachtige en snelle verdediger, volgt Go Ahead Eagles al jaren met warme belangstelling: "Sinds Bart Vriends naar Go Ahead ging, ben ik die club gaan volgen. Bart en ik speelden in de A1 van FC Utrecht samen, later in het tweede, we zijn goed bevriend geraakt. Vanaf de dag dat hij een Eagle werd en ik dat zo volgde, dacht ik: dát is nou een club die bij mij past, ooit ga ik dáár spelen. Dat wist ik gewoon. Die sfeer, dat publiek, dat stadion, dat leek me geweldig. Het moet zo zijn: nu ga ik er spelen, met Bart, hoe mooi is dat?"

Goed gevoel

Teijsse had in de laatste weken goede gesprekken met Adrie Steenbergen (RvC-voetbalzaken) en trainer Dennis Demmers: "Die gesprekken waren top. Mijn ambitie is helder: met Go Ahead proberen terug te keren naar de
Eredivisie. Ik wil komend seizoen echt bovenin meedraaien en met GA Eagles moet dat lukken."

Kracht en karakter

Adrie Steenbergen is vanzelfsprekend content met de komst van Teijsse: "Zo'n jongen hadden we nog echt nodig. Een speler met kracht en karakter, talentvol en snel. Een jongen ook die echt bij Go Ahead past. Fijn dat hij hier nu is."

Deel dit artikel: