Nieuws

Deventer Stadsfestival gaat toch door: terug op oude locatie

Archieffoto Deventer Stadsfestival
Archieffoto Deventer Stadsfestival © Dominique Foto's
Het Deventer Stadsfestival gaat dit jaar toch door. Niet op het evenemententerrein in Deventer-Noord, waar een omwonende succesvol bezwaar tegen maakte, maar op de oude locatie in het Rijsterborgpark. "Waar we uiteraard enorm blij mee zijn!"
Daarmee is het 'onmogelijke mogelijk gemaakt' volgens de organisatie. Die moest eind vorige maand nog een streep zetten door het festival dat de afgelopen twee edities werd gehouden op het gemeentelijk evenemententerrein.
Een omwonende stapte echter meermaals naar de Raad van State wegens geluidsoverlast, afkomstig van festivalterrein. De hoogste bestuursrechter stelde de buurman in het gelijk, waarna er geen vergunning voor het Stadsfestival kon worden afgegeven.

13.000 bezoekers

Terugkeren naar de oorspronkelijke locatie, het Rijsterborgherpark, leek geen optie voor het groeiende festival dat vorig jaar 13.000 bezoekers trok. Te veel voor het stadspark, dat onder meer daarom verhuisde naar het evenemententerrein in Deventer-Noord.
Het bestemmingsplan laat een dergelijk evenement daar echter niet toe. De gemeente zag dat de afgelopen twee edities door de vingers, maar dat is mede door bezwaren uit de omgeving nu afgelopen.

Nog één keer in stadspark

"Sinds vorig jaar zijn we samen met de organisatoren van het festival al op zoek naar een andere locatie, maar dat is nog best lastig", vertelt wethouder Ilse Duursma. De gemeente staat het Stadsfestival nu toch toe in het Rijsterborgherpark. Voor één keer en in aangepaste vorm. Kleiner van opzet en met oog voor de kwetsbare delen van het park.
Duursma: "Ik ben daarom blij dat we nu de mogelijkheden van het Rijsterborgherpark in kaart gaan brengen. Dat zullen we zorgvuldig doen, want Deventer koestert het Oude Plantsoen en viert ook graag een leuk feestje."

Extra gemotiveerd

Maurice Endeman van het Deventer Stadsfestival is blij het festival dit jaar alsnog te mogen organiseren. "De vele fijne reacties die wij hebben ontvangen naar aanleiding van het bericht dat het festival niet door zou gaan zijn voor ons nu extra motivatie om een enorm succes te maken van editie 2023."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.