Overig

Tweede debat over de belangrijkste thema’s voor Provinciale Statenverkiezingen 13 maart bij RTV Oost

De lijsttrekkers van negen partijen gingen voor het eerst met elkaar in debat
De lijsttrekkers van negen partijen gingen voor het eerst met elkaar in debat © RTV Oost
De wolf, woningbouw, energie en stikstof. Landbouw, natuur en... fatsoen. De verkiezingen voor Provinciale Staten gáán ergens over. Wat vinden de partijen? Waar staan ze nou werkelijk voor? Je ziet het maandag 13 maart op TV Oost in het debat ‘Overijssel Kiest’. Een programma over onszelf, mét politici.
In het ROC Twente in Hengelo gaan politici op maandag 13 maart opnieuw met elkaar in debat over thema’s die belangrijk zijn voor onze provincie. Het gaat dan onder meer over fatsoen, woningbouw, en natuur en landbouw. Wat vinden CDA, PvdA, SGP, ChristenUnie, PVV, D66, GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en VVD hiervan? Overijsselse ondernemers en inwoners vertellen wat voor hen belangrijk is. Je kunt het debat live volgen vanaf 19.30 uur op TV Oost.
Het eerste verkiezingsdebat vond plaats in februari. Toen ging het onder meer over de wolf, energie en stikstof. Politici van BBB, Forum voor Democratie, Jezus Leeft, BVNL, Alliantie, Samen Lokaal Overijssel, VOLT, 50PLUS en JA21 debatteerden met elkaar. Dit debat kun je terugkijken via www.rtvoost.nl/overijsselkiest.

Overijssel Kiest

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen hoor, lees en zie je bij RTV Oost reportages online, op de social media-kanalen en op radio en televisie. Ook is er de podcastserie Het Verkiezingsverhoor waarin alle lijsttrekkers een half uur plaatsnemen in de verhoorkamer van RTV Oost om ondervraagd te worden. Op woensdagavond 15 maart kun je de uitslagen volgen op TV Oost en online. Alle informatie over de verkiezingen vind je op www.rtvoost.nl/overijsselkiest.
Het debat ‘Overijssel Kiest’ zie je op maandag 13 maart om 19.30 uur live op TV Oost, op rtvoost.nl en in de RTV Oost-app. Het programma kun je terugkijken op rtvoost.nl en op YouTube. Een samenvatting van het debat zie je op dinsdag 14 maart om 18.30, 20.30 en 22.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.