Nieuws

112 nieuws: N751 afgesloten na brand | Campagnebus FVD loopt schade op in Hardenberg

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

21.00 uur | Politieactie in Enschede, meerdere aanhoudingen

De politie heeft vanavond op meerdere locaties in het centrum van Enschede panden doorzocht tijdens een grote politieactie. Daarbij was een deel van de Noorderhagen afgesloten. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Het hele bericht lees je hier.

19.45 uur | Vrachtwagen in brand op N751

De N751 is vanavond afgesloten vanwege een brand in een vrachtwagen. De vrachtwagen stond op de kruising Sliepersdijk met de Hexelseweg. De brand woedde onder de cabine, daarbij kwam veel rook vrij. De brandweer heeft de brand met schuim geblust. Een aantal bewoners heeft geprobeerd te brand te blussen met emmers water, maar dat lukte niet. De vrachtwagen moet worden afgesleept. De Hexelseweg is afgesloten tussen Wierden en Hoge Hexel.
N751 afgesloten na brand in vrachtwagen.
N751 afgesloten na brand in vrachtwagen. © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstnab

14.50 uur | Campagnebus FVD botst op paaltje in Hardenberg

Een campagnebus van Forum voor Democratie is in Hardenberg op een paaltje gereden. Bij vertrek uit Hardenberg raakte de achterkant van de bus door onbekende oorzaak op een paaltje langs de weg. De partij was in Hardenberg om campagne voeren voor de Provinciale Staten verkiezingen van woensdag.
Een campagnebus van FVD botste op een paaltje in Hardenberg
Een campagnebus van FVD botste op een paaltje in Hardenberg © Gert Stegeman
De bus liep schade op aan de achterzijde, maar kon wel verder rijden naar Enschede, de volgende halte van de campagne.

14.10 uur | Stoppen voor voetgangers leidt tot botsing

Voor het zebrapad op de Welle in Deventer vond vanmiddag een kop-staartbotsing plaats tussen een auto en een bestelbus. Er staken voetgangers over, waar de auto voor stopte. De bestuurder van een bestelbus die daarachter reed zag dat te laat en knalde achterop de auto. De voetgangers bleven ongedeerd.
Door de klap hadden de inzittenden van de auto last van hun nek. Ze zijn ter plaatse in de ambulance nagekeken en voor verdere controle naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de bestelbus liep geen letsel op.
Het ongeval veroorzaakte een enorme verkeersopstopping op de Welle en het Pothoofd, waarbij de reistijdvertraging opliep tot meer dan een kwartier.
Het zebrapad op de Welle is berucht in Deventer vanwege de relatief gevaarlijke ligging in een bocht. Regelmatig vinden aanrijdingen plaats omdat verkeer er te hard rijdt en te laat ziet dat er mensen oversteken.
Het beruchte zebrapad op de Welle in Deventer, de auto op de foto was niet betrokken bij het ongeval
Het beruchte zebrapad op de Welle in Deventer, de auto op de foto was niet betrokken bij het ongeval © Rens Hulman

13.15 uur | Drie bestuurders gewond bij aanrijding Dalfsen

Bij een aanrijding op de kruising Hessenweg/Dedemsweg (N340) bij Dalfsen zijn vanmiddag meerdere auto's op elkaar gebotst. Daarbij zijn drie personen gewond geraakt. Een opgeroepen traumahelikopter bleek niet nodig en is onverrichte zaken teruggekeerd. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.
Bij de aanrijding waren drie auto's betrokken
Bij de aanrijding waren drie auto's betrokken © News United/ Justin Meinema

09.00 uur | Alleen blikschade na aanrijding A35

Op de A35 bij Wierden zijn vanmorgen een auto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk zou zijn ontstaan door een voorrangsfout bij het invoegen. Bij het ongeluk is alleen blikschade ontstaan, beide voertuigen konden hun weg vervolgen.
Eerder vanmorgen was er ook al een aanrijding op de A35 bij Borne. Dat ongeluk zorgde voor lange files.
De schade bleef beperkt tot blikschade
De schade bleef beperkt tot blikschade © News United / Jan Willem Klein Horstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.