Nieuws

112 Nieuws: A1 kleurt steeds witter, vertraging door rommel op weg | Brandweer redt koe uit mestput in Hellendoorn

In dit bericht houden we je vandaag op de hoogte van het laatste 112 nieuws in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

19.30 uur | Auto van de weg bij Deventer door gladheid

Op de A1 bij Deventer is vanavond een auto van de weg geraakt door de gladheid. Het volledige bericht lees je hier.

17.15 uur | Flinke vertraging op de A1 door rommel op de weg

Tussen Hengelo en Apeldoorn is bij Twello de linkerrijstrook van de A1 afgesloten. De ANWB meldt dat er rommel op de weg ligt. Wat dat dan is, wordt niet duidelijk. Intussen kleurt de A1 richting Deventer steeds witter. De sneeuw blijft in die regio duidelijk beter liggen dan op andere plekken in de provincie.
De A1 kleurt steeds witter.
De A1 kleurt steeds witter. © NewsUnited/Rens Hulman

14.25 uur | Waterleiding geknapt: vier flats Rijssen zonder water

De brandweer werd vanmiddag opgeroepen vanwege een geknapte leiding en wateroverlast in een appartementencomplex aan de Vincent van Goghstraat. Die constateerde lekkage in een meterkast in een van de appartementen. De oplossing: de hoofdkraan afsluiten. Maar op die ene hoofdkraan zijn vier appartementencomplexen aangesloten.
Met als gevolg dat nu 68 appartementen, verdeeld over vier flats. zijn afgesloten van het water. Zodra de waterleiding is gemaakt, worden de flats weer aangesloten op het water. Stichting Salvage buigt zich over de schade in het appartement waar de leiding is gebroken.

10.45 uur | Brandweer redt koe uit mestput

De brandweer moest vanmorgen aan de Schaddenveldsweg in Hellendoorn in actie komen, waar een koe door een rooster was gezakt en in een mestput belandde.
De koe heeft het hachelijke avontuur overleefd.
De brandweer redt in Hellendoorn een koe uit een mestput
De brandweer redt in Hellendoorn een koe uit een mestput © News United/Dick Olthof

10.40 uur | Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Deventer

De bestuurder van een afslaande auto zag vanmorgen een fietser over het hoofd op de kruising van de Henri Dunantlaan met de Brinkgreverweg in Deventer. Een aanrijding volgde, waarbij de fietser gewond raakte. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
De Brinkgeverweg werd afgesloten, het verkeer rondom de kruising ervaart veel hinder.
Bij een aanrijding in Deventer is een fietser gewond geraakt
Bij een aanrijding in Deventer is een fietser gewond geraakt © Rens Hulman/News United

10.20 uur | Fietsster gewond bij botsing met taxibusje in Raalte

Een jonge fietsster is vanmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een taxibusje. Het ongeval gebeurde op de rotonde in de Acacialaan in Raalte. Het meisje viel daarbij van de fiets en gaf aan veel pijn te hebben. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een jonge fietsster is naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding in Raalte
Een jonge fietsster is naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding in Raalte © Arnold Rolvink
In het taxibusje zaten leerlingen die naar school werden gebracht. Geen van hen raakte gewond. Alle kinderen in het taxibusje zijn met de schrik vrijgekomen. Zij zijn door hun ouders opgehaald en alsnog naar school gebracht.

10.10 uur | Schuur afgebrand in Vriezenveen

Vanmorgen heeft er brand gewoed in een schuur achter een woning aan de Haarspit in Vriezenveen. De schuur is grotendeels uitgebrand. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend.
Aan de Haarspit in Vriezenveen is een schuur in de as gelegd
Aan de Haarspit in Vriezenveen is een schuur in de as gelegd © Alwin Winkel

07.20 uur | Vrouw gewond bij steekincident Deventer, man aangehouden

In Deventer is een man aangehouden op verdenking van mishandeling van een vrouw
De politie is vanmorgen uitgerukt naar de Oosterstraat in Deventer, waar een steekincident zou hebben plaatsgevonden. De politie trof daarbij een gewonde vrouw aan op een parkeerplaats. Op aanwijzing van de vrouw hebben agenten in een woning even verderop een man aangehouden op verdenking van mishandeling.
In Deventer is een man aangehouden op verdenking van mishandeling
In Deventer is een man aangehouden op verdenking van mishandeling © NewsUnited / Rens Hulman
Terwijl er tasers op hem waren gericht, werd de man gemaand naar buiten te komen waar hij werd aangehouden. De vrouw werd ondertussen nagekeken door ambulancepersoneel, ze hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.
Volgens Officier van Dienst Rik Tinholt is het niet duidelijk of er daadwerkelijk is gestoken. Ook is niet duidelijk of het incident in de woning of op straat heeft plaatsgevonden. De woning is korte tijd onderzocht.

06.50 uur | Brand in schuur Lemelerveld, konijnen omgekomen

In een schuur met kippen en konijnen aan de Weerdhuisweg in Lemelerveld is vlak voor middernacht brand uitgebroken. De kippen hebben het vuur overleefd, voor drie konijnen kwam de hulp te laat.
De schuurbrand werd opgemerkt door buren, die de eigenaren van de schuur attendeerden op de brand. Een poging om de brand zelf met brandblussers te doven, mislukte. De inmiddels gealarmeerde brandweer was snel aanwezig. Die kon de kippen uit de schuur halen.
Bij een schuurbrand in Lemelerveld zijn drie konijnen omgekomen
Bij een schuurbrand in Lemelerveld zijn drie konijnen omgekomen © Ginopress
De brandweer wist ook twee konijnen te redden die eenmaal uit de schuur frisse lucht toegediend kregen met een ademsbeschermingsmasker van de brandweer. Drie andere konijnen hebben de vuurzee niet overleefd.
Door het snelle ingrijpen van de buren en de brandweer is voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar andere gebouwen en staat de schuur nog overeind. De brandweer vermoedt dat kortsluiting de oorzaak van de brand is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.