Nieuws

Stembureau in Zwolle vannacht al een uurtje open

Stembureau in Academiehuis Grote Kerk Zwolle vannacht al open (foto ter illustratie)
Stembureau in Academiehuis Grote Kerk Zwolle vannacht al open (foto ter illustratie) © ANP/Hollandse Hoogte/Manon Bruininga
Nagenoeg alle stembureaus voor de Provinciale Statenverkiezingen gaan morgenvroeg pas open, maar toch kan er vannacht al voor het eerst gestemd worden. Om middernacht opent de Zwolse burgemeester Peter Snijders samen met de Nachtburgemeesters van Zwolle en studenten het verkiezingsloket in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle.
Daar wordt namelijk een verkiezingsavond gehouden speciaal voor jongeren en studenten tot 30 jaar uit de regio die ook hier in de regio een toekomst willen opbouwen.
Zes politieke partijen uit Overijssel, waaronder VVD, BBB, Christen Unie, Volt, GroenLinks en D66, spreken over 'Overijssel: een aansprekende plek voor jongeren om te wonen, werken en leven. Wat is daarvoor nodig?' Onderwerpen als een basisinkomen, steun bij bedrijfsovernames en startende bedrijven, aantrekkelijk opleidingsaanbod, betaalbare woningen en divers cultureel aanbod zullen hierbij aan bod komen.

Stembureau uurtje open

De eerste stemmen van Overijssel kunnen vanaf middernacht uitgebracht worden tot 1 uur. Het stembureau opent daarna weer om 7.30 uur en sluit om 21.00 uur, net als de meeste andere stembureaus.
Op station Zwolle gaat het stembureau woensdagochtend om 6.45 uur open. Dit stembureau sluit om 19 uur. In Nijverdal staat van 16.15 tot 18.15 uur bij het station een mobiel stembureau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.