Nieuws

Verscherpt toezicht op Stichting Kindvoorop Glanerbrug beëindigd, jeugdhulp gestopt

Jeugdhulp Stichting Kindvoorop gestopt
Jeugdhulp Stichting Kindvoorop gestopt © Getty Images
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het verscherpt toezicht op Stichting Kindvoorop in Glanerbrug beëindigd. De jeugdhulpaanbieder is gestopt met het verlenen van jeugdhulp. Daarmee is het verscherpt toezicht vanzelf tot een einde gekomen.
Op 2 augustus 2022 werd Kindvoorop door de inspectie onder verscherpt toezicht gesteld. De inspectie zag tekortkomingen in de kwaliteit van de jeugdhulp. Kindvoorop doorliep in de periode van maart 2019 tot maart 2021 een toezichtstraject. De inspectie had grote zorgen over de mate waarin Kindvoorop verbeteringen voor de lange termijn kon doorvoeren.

Inspectierapport

Kindvoorop informeerde de inspectie inmiddels dat de zorg per 1 februari is gestopt. Op dat moment had de jeugdhulpaanbieder niet de nodige verbeteringen doorgevoerd en voldeed ook niet aan alle normen uit het inspectierapport van 9 augustus 2022.
De inspectie stelt vast dat Kindvoorop inderdaad de jeugdhulpactiviteiten volledig heeft beëindigd. Dit betekent dat Kindvoorop niet langer een jeugdhulpaanbieder is in de zin van de Jeugdwet. Daarmee is het verscherpt toezicht tot een einde gekomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.