Nieuws

Auto bij Deventer van de weg door gladheid na sneeuwval

Bij Deventer raakte een auto van de weg op de A1.
Bij Deventer raakte een auto van de weg op de A1. © NewsUnited/Rens Hulman
De rechterrijstrook van de A1 bij Deventer is afgesloten nadat een auto van de weg is geraakt door de gladheid. De auto hangt op het randje van de met water gevulde sloot langs de weg.
Vanmiddag stopte het met zachtjes sneeuwen in delen van Overijssel en bleef de sneeuw zelfs liggen. Dat geeft onder meer bij Deventer problemen, waar dus een auto in de slip raakte.

Berger

De drie inzittenden konden zonder kleerscheuren de auto verlaten maar er moet een berger aan te pas komen om de auto weg te halen.
De rechterrijstrook van de A1 zit dicht bij Deventer. Het verkeer kan alleen met gepaste snelheid passeren wat leidt tot oponthoud

Code Geel

Het KNMI kondigde eerder vandaag al code geel aan voor Overijssel omdat het plaatselijk glad kan worden door sneeuwval of door sneeuwresten. Daarbij komt dat het vanavond en vannacht ook gaat vriezen waardoor het nog eens extra glad kan worden. Weggebruikers moeten dus goed opletten als ze vanavond de weg op gaan. Ook morgen geldt de waarschuwing nog.
Ook de A35 bij Enschede Zuid ligt er grotendeels wit bij.
De A35 bij Enschede-Zuid is ook behoorlijk wit. Als het later vanavond gaat vriezen kan het flink glad worden
De A35 bij Enschede-Zuid is ook behoorlijk wit. Als het later vanavond gaat vriezen kan het flink glad worden © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.