Betaald voetbal

Medunjanin belangrijk voor PEC Zwolle, dat Willem II verslaat in lastige uitwedstrijd

PEC Zwolle heeft vrijdagavond opnieuw weten te winnen. In Tilburg werd Willem II met 2-3 aan de kant gezet en dus blijven de Blauwvingers koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
Trainer Dick Schreuder had na de monsterzege op FC Den Bosch geen reden om zijn basisformatie te wijzigen. Apostolos Vellios, die vorige week vier doelpunten maakte, stond dus opnieuw aan de aftrap. Bij de Tilburgers werd Kostas Lamprou - vorig seizoen nog doelman in Zwolle - gepasseerd.

PEC snel op rozen

De vele regen zorgde voor een slecht bespeelbaar veld, maar toch kwam PEC Zwolle er in de openingsfase een aantal keer gevaarlijk door. Bij de eerste echte kans van de wedstrijd kwam de ploeg uit de provinciehoofdstad op voorsprong. Ryan Thomas werd weggestuurd aan de linkerkant, legde de bal feilloos voor en Haris Medunjanin tikte zijn vierde treffer van het seizoen binnen. Ook de tweede mogelijkheid leverde een doelpunt op. Davy van den Berg stuurde Vellios weg en de Griekse spits maakte geen fout oog-in-oog met Smits.

Spanning terug

En zo was PEC Zwolle opnieuw uiterst effectief. Maar dat was de thuisploeg ook. Een corner kon vrij worden binnengekopt door Erik Schouten en die bracht daarmee de spanning weer terug in de wedstrijd. Thomas van den Belt had twee minuten later de marge weer op twee kunnen brengen, maar zijn schot was een prooi voor Smits. Verder vielen er weinig doelpogingen te noteren in Tilburg in het eerste bedrijf.

Lat

Ook na rust waren kansen in eerste instantie schaars. Na een uur spelen kon Medunjanin zijn tweede treffer van de avond maken, maar Smits haalde zijn poging uit de benedenhoek. Na driekwart wedstrijd bracht Dick Schreuder Thy en Kastaneer in het veld en laatstgenoemde drukte bijna gelijk zijn stempel op de wedstrijd. Zijn uithaal eindigde echter de lat en dus bleef het spannend.

Schendelaar belangrijk

De thuisploeg had een minuut later namelijk zomaar op gelijke hoogte kunnen komen. Schendelaar redde fantastisch op een uithaal van Bokila en de doelman was ook belangrijk bij een poging van Bosch. Willem II zette aan voor heus slotoffensief, maar de treffer viel aan de andere kant. Medunjanin, woensdag 38 jaar geworden, schoot vanaf de rand van zestienmeter keurig binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Het was alweer de vierde treffer in de laatste drie wedstrijden van de middenvelder.

Toch weer spannend

Een minuut voor tijd werd het toch weer spannend. Invaller Michael de Leeuw maakte de 2-3 en het publiek in Tilburg ging er nog maar eens achter staan. Met nog vier minuten extra tijd speelde Willem II alles of niets. Het werd uiteindelijk niets, want PEC Zwolle hield stand. Het betekent dat de Zwollenaren na 28 wedstrijden op 63 punten komen in de Keuken Kampioen Divisie en dus is het een kwestie van tijd voordat promotie een feit is.

Willem II - PEC Zwolle 2-3

0-1 Medunjanin (12)
0-2 Vellios (26)
1-2 Schouten (30)
1-3 Medunjanin (79)
2-3 De Leeuw (89)
Arbiter: Makkelie
Geel: Van Hintum
Willem II: Smits; Owusu, Schouten, Dammers, Verreth, Woudenberg; Llonch (Mathieu/46), Meerveld (Bosch/46), Svensson (Oosting/60); Kabangu (De Leeuw/83), Bokila
PEC Zwolle: Schendelaar; Van Polen, Van Hintum (Kersten/85), Beelen; Medunjanin (Fontana/85), Van Den Belt, Thomas (Kastaneer/68), Huiberts, D. Van Den Berg, Taha (Chirino/78), Vellios (Thy/68)