MST Enschede rehabiliteert artsen middels advertentie in de krant

Het MST Enschede laat vanochtend via een advertentie in de krant weten dat de gynaecologisch-oncologen van het ziekenhuis zijn gerehabiliteerd. Het is een reactie op een kwestie die vorig jaar speelde. Er bleken toen fouten te zijn gemaakt bij de behandeling van schaamlipkanker.

Door de verkeerde behandeling kwam de schaamlipkanker vaker terug bij patiënten. Volgens nabestaanden is één vrouw overleden door de opeenstapeling van gemaakte fouten.

'Goede zorg geleverd'

Na de geconstateerde problemen bij de behandeling van schaamlipkanker, is ook onderzoek gedaan naar de behandeling van eierstok-, baarmoederhals-, en baarmoederkanker. Opvallend is dat de behandeling van deze tumoren heeft niet eerder publiekelijk ter discussie gestaan.

Het ziekenhuis heeft een intern en extern onderzoek laten doen. Daaruit komt naar voren dat de kwaliteit van de behandeling van de genoemde tumoren ruim heeft voldaan aan alle gestelde eisen. Het MST schrijft dat de oncologen, buiten de eerder geconstateerde problemen, 'goede zorg hebben geleverd'.

"Met stomheid geslagen"

Letselschadespecialist Yme Drost staat zes mensen bij die behandeld zijn door het MST. Bij hem is er veel onduidelijkheid over de boodschap van de advertentie. "De artsen worden gerehabiliteerd, maar waarvoor? Hun rehabilitatie geldt niet voor de behandeling van de schaamlipkanker, maar wel dan wel voor? Ze zijn nooit ergens anders openlijk van beschuldigd."

Drost zegt met stomheid te zijn geslagen door deze grote advertentie. Het MST heeft volgens hem nu heel wat uit te leggen aan de patiënten en nabestaanden. "De kans is groot dat zij de stap naar de tuchtrechter zullen maken", aldus de letselschadespecialist.

Meer over dit onderwerp:
MST Enschede Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren