'Dood baby Isala Zwolle tóch gevolg van medische fouten'

Een baby die in 2013 overleed tijdens de bevalling in het Zwolse Isala ziekenhuis, is overleden doordat er te hard aan is getrokken. Dat blijkt uit een autopsie, aldus de Stentor.

Tijdens de bevalling heeft de arts te hard getrokken aan het lijfje van de baby, dat als eerste naar buiten kwam. De romp werd daardoor gescheiden van het hoofd, aldus de krant.

Er zou zorgvuldig gehandeld zijn

De arts heeft destijds verklaard dat hij 'slechts matig' aan de baby had getrokken. Het ziekenhuis zei eerder dat er geen fouten zijn gemaakt tijdens de bevalling. Ook uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Isala, kwam naar voren dat de arts medisch zorgvuldig had gehandeld.

De vader van de baby, de Enschedese Christiaan Bruinink, nam hier geen genoegen mee. Hij noemt het onderzoek 'broddelwerk'. Daarom is er nu een autopsie gedaan door het Laboratorium Pathologie Oost-Nederland. Daaruit komt nu naar voren dat er te hard is getrokken. Het kindje zou tijdens het begin van de bevalling gezond en levensvatbaar zijn geweest, in tegenstelling tot wat eerder werd gezegd.

Meer over dit onderwerp:
Isala Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren