Nieuws

Heb jij een goed idee voor station Hardenberg? Meld het de NS

Stationsmanager Kim Vooren zoekt een mooie invulling voor station Hardenberg
Stationsmanager Kim Vooren zoekt een mooie invulling voor station Hardenberg © RTV Oost
Op een paar oude banken na, is de oude wachtruimte van het station in Hardenberg leeg en koud. Om het station aantrekkelijker en gezelliger te maken voor de reizigers en de omgeving zoekt de NS mensen met goede ideeën om de wachtruimte en lege kantoortjes in het pand te vullen.
Een koffiebranderijtje, lekkere broodjes, een werkplek voor onderweg, of een bloemenwinkel: op de inloopochtend op station Hardenberg komen al veel mooie ideeën binnen voor een nieuwe bestemming van de wachtruimte. Op het monumentale station aan de Vechtdallijn is nu niks te doen of te krijgen.
Heb jij een goed idee voor de kale wachtkamer van station Hardenberg?

Koffie

"Een koffietentje, misschien met een terrasje, dat zou toch prachtig zijn?" Het oudere echtpaar ziet het al voor zich: "Wij wonen hier tegenover, dus we kijken er altijd tegenaan. Het is een mooi gebouw maar er mag wel wat meer leven in." Ook een paar vriendinnen gaan voor koffie: "Een soort Starbucks, maar dan goedkoper. Dat zou wel gaaf zijn. Misschien ga ik er wel een plan voor maken."
Stationsmanager Kim Vooren is blij met de reacties: "Je ziet dat het leeft hier. Natuurlijk kunnen we zelf iets bedenken, maar met alle kennis uit de regio hopen we het beste plan voor deze plek te kunnen maken. Voor veel mensen is dit station onderdeel van het thuiskomen, en daar zoeken we de beste maatschappelijke invulling bij."
Station Hardenberg is een gemeentelijk monument
Station Hardenberg is een gemeentelijk monument © RTV Oost

Nog meer koffie

Patrick en Annebel Mulder uit Hardenberg zien het wel zitten om niet alleen koffie te schenken maar ook te branden in het station: "Het is nu nog wel kaal en kil, maar ik zie het al wel voor me wat we hiermee kunnen", lacht Annebel. "Wij zitten nu met de Branderij op een industrieterrein en hebben geen winkel. Hier kunnen we mensen laten kennismaken met onze koffie", vult Patrick aan.
"In een pand dat al karakter heeft is het mooi om ook een bedrijf met karakter neer te zetten", denkt Patrick. "Wij werken ook met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en als we hier gaan branden en verkopen levert het ook extra werkgelegenheid op."

Alles ligt nog open

Wat het gaat worden en op welke termijn ligt nog helemaal open, vertelt Kim: "Dit is vooral om kennis te maken en te horen welke ideeën er zijn. Van daaruit gaan we verder. We doen het samen met de NS en met ProRail en ook de gemeente is nauw betrokken. Voor ons allemaal en natuurlijk vooral voor de reizigers hopen we dat we iets kunnen vinden wat hier het best past. Ik laat me graag verrassen."
Wie ook een goed idee heeft voor station Hardenberg, of één van de andere stations in de regio die wel een impuls kunnen gebruiken, kan dit melden op de speciale website oponsstation.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.