Nieuws

112 nieuws: Vallende boom verspert buslijn in Zwolle

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van maandag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

14.25 uur | Omgevallen boom blokkeert buslijn in Zwolle

Een omgewaaide boom veroorzaakte vanmiddag vertraging op buslijn 7 in Zwolle. De Deventerstraat werd volledig geblokkeerd door een flinke boom over de weg. Brandweerlieden zaagden de boom in een half uurtje tot kleine stronken, waarna de weg weer vrijgegeven kon worden.
In de bussen die niet verder konden zaten passagiers. Waaronder studenten van Landstede die het laatste stuk naar het station liepen. Studenten die in tegengestelde richting onderweg waren van station naar de opleiding, kozen ervoor om geduldig te wachten in de zon tot hun bus weer verder kon.
Brandweer verwijdert omgevallen boom van buslijn
Brandweer verwijdert omgevallen boom van buslijn © Hugo Janssen

12.30 uur | Slagboom niet opgewassen tegen vallende tak

Een vallende tak heeft vanmorgen bij het Hervormd Centrum aan de Korenbloemstraat in Nijverdal een slagboom vernield. De tak woei uit de boom vanwege de harde wind. Een auto die daar geparkeerd stond liep aan de voorkant schade op. De die nu dus is afgesloten door de boom is tijdelijk buiten gebruik tot de gemeentewerkers de stam hebben opgeruimd.
Afgewaaide tak verspert ingang parkeerplaats Nijverdal
Afgewaaide tak verspert ingang parkeerplaats Nijverdal © News United / Bert Kamp
De verwachting is dat er zich vanmiddag meer gevallen van stormschade zullen voordoen in Overijssel. Het KNMI heeft code geel afgekondigd en meldt dat er in de hele provincie zware windstoten voorkomen van meer dan 75 kilometer per uur. De wind komt uit het zuidwesten.
De harde wind zorgt volgens Rijkswaterstaat ook voor gevaarlijke situaties in het verkeer. Aan het einde van de middag verdwijnen de zware windstoten weer.

09.30 uur | Automobiliste gewond na botsing tegen boom

Bij Heino is vanmorgen een auto van de weg geraakt en tegen een boom gebotst. Het ongeval gebeurde in een flauwe bocht van de Twentseweg. De bestuurster is daarbij gewond geraakt.
De vrouw zou de macht over het stuur zijn kwijt geraakt, nadat ze uitweek voor een tegenligger. Die tegenligger is niet doorgereden , maar bleef in afwachting van de hulpdiensten op de plaats van het ongeval. De gewonde automobiliste is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep forse schade op.
Auto botst tegen boom in Heino
Auto botst tegen boom in Heino © PNN

08.40 uur | Flinke vertraging op N35 na ongeluk

Een ongeluk op de N35 heeft vanmorgen tot flinke vertraging voor het verkeer geleid. Een busje botste ter hoogte van Nijverdal hard achterop een auto. De bestuurder van de auto is nagekeken door ambulancepersoneel maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden afgevoerd door een bergingsbedrijf.
Er ontstond een lange file vanuit Nijverdal richting Wierden. Dat leverde op het hoogtepunt een file van dertien minuten op.
Een auto raakte zwaar beschadigd bij een aanrijding vanmorgen op de N35 ter hoogte van Nijverdal.
Een auto raakte zwaar beschadigd bij een aanrijding vanmorgen op de N35 ter hoogte van Nijverdal. © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman

06.50 uur | Meerdere ramen van woning in Enschede ingegooid

De politie heeft gisteravond laat onderzoek gedaan bij een woning aan de Hidderhoek in Enschede. Bij de woning waren ramen ingegooid. Na het voorval gingen twee jongens er op een scooter vandoor. De twee Enschedeërs van 17 en 18 jaar oud zijn later aangehouden. Een van de jongens was voordat hij op de vlucht sloeg lichtgewond geraakt en is door de politie eerst langs de eerste hulp gebracht.
Omstanders zouden tijdens het incident bij de woning een wapen hebben gezien. Of er inderdaad een wapen in het spel was, kan de politie nog niet bevestigen. Het onderzoek loopt nog en er komt een buurtonderzoek waarin de politie onder meer op zoek gaat naar camerabeelden die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven.
De politie heeft onderzoek gedaan bij een woning in Enschede waar ramen waren ingegooid.
De politie heeft onderzoek gedaan bij een woning in Enschede waar ramen waren ingegooid. © NewsUnited/Dennis Bakker

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.