Nieuws

Makers Special TV trots op nominatie: "Wat is dit super"

Special TV is, als onderdeel van de programmering rondom de Special Olympics, genomineerd voor een Regiohelden Award
Special TV is, als onderdeel van de programmering rondom de Special Olympics, genomineerd voor een Regiohelden Award © RTV Oost
En weer hebben ze een nominatie in de wacht gesleept. Want nadat de makers van Special TV eind vorig jaar in de race waren voor de Special Media Award in de categorie Series, zijn ze nu genomineerd voor een Regiohelden Award. "We hebben het waargemaakt"
Met een smoes zijn de presentatoren Michael Keizer en Marjolein van den Brink en productieleider Sanne Droste vanmorgen naar het pand van RTV Oost in Hengelo gelokt. "We dachten eerst dat er een opname werd gemaakt." Maar toen de makers van Special TV zagen dat er taart werd aangesneden, wisten ze genoeg.
De wekelijkse talkshow Special TV vormde vorig jaar een onderdeel van de programmering rondom de Special Olympics in Twente. Elke week ontvingen de programmamakers een bekende sporter met Olympische ervaring en een bekende artiest.
De reacties:
Special TV is een van de genomineerden voor de Regiohelden Awards.
Leden van de 12-koppige crew van Special TV bezochten vele bekende artiesten en sporters en trokken kris kras door Overijssel. Dat leverde vorig jaar een nominatie op voor de Special Award, een prijs voor mediamakers met een verstandelijke beperking.

Beste innovatieve project

De crew heeft daar nu een nominatie aan toegevoegd. De totale programmering rondom de Special Olympics is namelijk genomineerd voor de Regiohelden Awards en wel in de categorie De uitvinder. In die categorie dingen regionale omroepen uit heel Nederland mee om dé journalistieke prijs voor het beste innovatieve journalistieke project van 2022. Belangrijkste criterium in deze categorie is vernieuwing.
En vernieuwd is de coproductie van RTV Oost, Patchanka Producties, Zorginstelling Aveleijn en de organisatie van de Special Olympics Nationale Spelen zeker, stelt de jury. 'Als kijker krijg je een ander beeld van mensen met een beperking. Mooi om hen verslag te laten doen', staat er in het juryrapport.

'Met groot team opgebouwd'

Special TV-presentator Keizer is maar wat trots op de nominatie. Oké, van de prijs zelf hadden hij en zijn collega-programmamakers nog nooit gehoord. Maar de blijheid is er zeker niet minder om. "Wat is dit super! Ik kan niet geloven dat we zijn genomineerd." Dat hun productie nu behoort tot de beste televisieprogramma's van alle regionale omroepen van Nederland, stemt de programmamakers trots zegt Keizer. "Dat hebben we met een groot team opgebouwd."
"Ons programma is gewoon een van de beste programma's van de regionale omroepen van Nederland", legde RTV Oost-coryfee Willie Oosterhuis de programmamakers uit. Ook voor hem kwam de nominatie als een verrassing, als was in aanloop naar de bekendmaking vanmorgen een klein tipje van de sluier opgelicht. "Toen dacht ik: ja, heel mooi. Want tussen alle andere producties, gewoon als volwassen programma, hebben we het waargemaakt. Dat is het mooie. Ik ben heel erg blij."
In totaal heeft RTV Oost nominaties in vier van de zes categorieën van de Regiohelden Awards in de wacht gesleept. Die awards worden op 20 april uitgereikt in Zeeland tijdens Regiohelden, het festival voor regionale journalistiek. Een prima dag voor een feest, meent Special TV-presentator Keizer. "Da's op een donderdag, dan ben ik wel vrij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.