Nieuws

VIDEO | Oost op het Asfalt: sommigen leren het nooit, ook niet op dodenweg N36

Afslaan op 'dodenweg' N36, niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk.
Afslaan op 'dodenweg' N36, niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk. © RTV Oost
Over de 'dodenweg' N36 is al heel veel gezegd en geschreven. Maar een gewaarschuwd mens telt kennelijk niet altijd voor twee, zo blijkt uit deze video in de rubriek Oost op het Asfalt. Afslaan op een plek waar dat niet alleen verboden is, maar ook nog eens levensgevaarlijk. En eigenlijk zelfs onmogelijk.
Het is een van de meest beruchte wegen van Overijssel: de N36. Na meerdere dodelijke ongelukken en zware ongevallen zijn er maatregelen aangekondigd om de weg veiliger te maken. Zo moeten middengeleiders inhalen onmogelijk maken.
Maar dat duurt nog even. Tot het zover is, is het dus nog even behelpen.
Afslaan op 'dodenweg' N36, waar afslaan niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk is.

Mentaliteit

Waarbij het vooral aankomt op het weggedrag van de vele automobilisten die dagelijks gebruik maken van deze drukke weg. Cruciaal is de mentaliteit van de verkeersdeelnemers, zoals een verkeerspsycholoog tegenover RTV Oost eerder zei over de N50, een andere weg in Overijssel met een twijfelachtige reputatie. Met als voornaamste conclusie dat onderschatting een van de grootste gevaren in het verkeer is.

Smal weggetje

Of dat ook geldt voor deze automobilist is onduidelijk, maar vast staat wel dat hij/zij op een wel heel ongelukkig moment afslaat. De bestuurder van het witte autootje komt namelijk op het idee om af te slaan op de Tachtig Bunderweg. Een smal weggetje tussen Westerhaar en Beerzerveld, ter hoogte van Sibculo.

Omrijden

Deze weg doorkruist de N36. Maar het weggetje omwille van de veiligheid dan maar geheel afsluiten zou voor aanwonenden wel heel erg ongunstig uitvallen. Die zouden in dat geval vele kilometers moeten omrijden. Vandaar dat de Tachtig Bunderweg nog altijd 'gewoon' in gebruik is.
Maar vanaf de N36 dit weggetje inrijden, is niet alleen streng verboden - getuige het verkeersbord dat de verplichte rijrichting aangeeft - het is ook nog eens levensgevaarlijk.

Afgrijzen

Tot afgrijzen van de automobilist met dashcam, die de video toestuurde, is niettemin te zien hoe een bestelbus moet afremmen voor de bestuurder van het witte autootje dat op de drukke weg ineens halt houdt. Om vervolgens rechtsaf te slaan, de Tachtig Bunderweg in.
Een dermate smal weggetje dat degene die wil afslaan vrijwel stil moet staan om de afslag daadwerkelijk te kunnen nemen. Terwijl tegelijk het achteropkomend verkeer vanwege de tegenliggers geen kant op kan en dus hoog op de rem moet.
Met zijn actie heeft deze bestuurder ongetwijfeld de nodige tijd weten te winnen. Maar elke automobilist, die weleens over de N36 rijdt, weet hoe levensgevaarlijk dit is.

Levensmoe?

Óf de bestuurder van het witte autootje kent het verkeersbord niet, óf deze persoon heeft daar simpelweg maling aan. Of is levensmoe, dat kan natuurlijk ook...

Toesturen video

RTV Oost besteedt in de rubriek Oost op het Asfalt aandacht aan opmerkelijke situaties in het Overijssels verkeer. Gevaarlijke situaties, agressie onder automobilisten. Maar het mogen ook grappige, kolderieke taferelen zijn.
Zie deze pagina voor het toesturen van video's.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.