Nieuws

Unieke wolfhonden Bonny en Clyde verhuizen naar permanent verblijf

Bonny en Clyde bij het dierenasiel in Zwolle
Bonny en Clyde bij het dierenasiel in Zwolle © Dierenasiel Zwolle, Marlous Goris
Ze zijn zichtbaar blij met de speciaal aangelegde nieuwe speelweide met hoog omheind hekwerk. Bonny en Clyde zullen hier de rest van hun leven verblijven. De twee wolfhonden kunnen vanwege het wilde karakter niet bij mensen thuis worden geplaatst en het dierenasiel zat met de beesten in de maag. Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie is een speciaal en permanent verblijf voor de honden gebouwd. "Het is mooier dan we hadden kunnen bedenken", zegt asielbeheerder Geesje van den Berg.
Het DNA van Bonny en Clyde verraadt hoe ze aan hun uiterlijk komen en waarom ze zo moeilijk te socialiseren zijn. De prachtig getekende beesten zijn voor 34 procent wolf. Dat is de reden dat dierenasiel Zwolle jarenlang moeite had om de honden te plaatsen. Er zijn wel pogingen gedaan, maar Bonny en Clyde kunnen hoger springen dan iedereen had vermoed. Regelmatig sprongen ze over het hekwerk dat de eigenaar speciaal had laten bouwen waarna het duo de buurt onveilig maakte.

Donateursactie

Het dierenasiel moest de honden terug nemen, maar daar namen ze ruimte in die bestemd is voor de opvang van asielhonden. In april vorig jaar startte de medewerkers van het asiel daarom een actie om de honden een veilige toekomst te kunnen bieden.
Binnen enkele weken had de crowdfunding al ruim dertigduizend euro opgeleverd. Er werd een plan gemaakt en een jaar later is het zover. Gistermiddag mochten Bonny en Clyde voorgoed naar het nieuwe onderkomen op het terrein van het dierenasiel.
Voor zover bekend zijn deze twee wolfhonden de enige in Nederland met een dergelijk verblijf. In deze video kun je zien hoe het eruit ziet:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.