Nieuws

De verkiezingsavond volg je bij RTV Oost

Overijssel Kiest
Overijssel Kiest © RTV Oost
De debatten en campagnes zijn voorbij, de vraag is nu: hoe heeft Overijssel gestemd? Wordt de BBB echt zo groot als voorspeld? En ten koste van welke partijen? Een belangrijk moment is vanavond rond twintig over negen, dan wordt de Overijsselse exitpoll van Ipsos in opdracht van de de NOS verwacht.
De exitpoll is betrouwbaarder dan een peiling, omdat mensen zijn bevraagd over wat ze net hebben gestemd. De poll geeft in de regel een goed beeld van de einduitslag. Er zijn twee exitpolls, specifiek voor Overijssel. Rond twintig over negen dus en een tweede in de loop van de avond.
RTV Oost zit vanavond bovenop het nieuws over de verkiezingen. Alle laatste ontwikkelingen, polls, uitslagen en reacties volg je via onze site, onder meer via ons liveblog. Op televisie beginnen we om 20:00 uur. We interviewen de lijsttrekkers in het provinciehuis. Alle grotere partijen zijn daar aanwezig. En we zijn bij de landelijke bijeenkomst van de BBB in Overijssel. In de studio praten we met gasten over de polls en uitslagen en we geven er duiding bij. We schakelen meteen met de NOS als de exitpolls van Ipsos binnenkomen.

Uitslagen

De verwachting is dat de eerste uitslagen vanaf 22:00 uur binnendruppelen. Uitslagen van de grotere steden in onze provincie komen waarschijnlijk pas na middernacht. Tegen die tijd zijn de meeste verkiezingsbijeenkomsten in de provincie beëindigd en zetten wij een punt achter onze tv- en radio-uitzending. Online gaat door totdat alle uitslagen binnen zijn. Het gaat altijd om een voorlopige uitslag, want in de komende dagen kan nog een (kleine) bijstelling volgen. De voorlopige uitslag van de waterschappen wordt in de loop van donderdag verwacht.

Uit de veren

Mocht het je allemaal wat te lang duren vanavond of moet je vroeg uit de veren morgen? Dan zie je morgenvroeg een mooi overzicht van het belangrijkste nieuws en duiding op onze site en app. En op radio praten Marcel en Bastiaan je ook helemaal bij.
Kortom, de verkiezingen voor Provinciale Staten en de waterschappen volg je bij je eigen regionale omroep: RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.