nieuws

Provincie Overijssel steekt vier miljoen euro in Warmtenet Hengelo

Warmtenet tussen Twence en AkzoNobel in Hengelo
Warmtenet tussen Twence en AkzoNobel in Hengelo
De provincie Overijssel steekt vier miljoen euro in het Warmtenet van de gemeente Hengelo. Als voorwaarde voor de miljoenensubsidie geldt wel dat de gemeenteraad van Hengelo instemt met de aanleg van het Warmtenet.
Tevens stelt de provincie als voorwaarde dat de afzet wordt vergroot, een marktpartij gaat deelnemen en het management wordt versterkt. De provincie wil geen aandeelhouder worden in een nog op te richten Warmtenet BV, maar wil wel als partner betrokken zijn bij het stichten van een gezond warmtebedrijf.
Wethouder Marcel Elferink is verheugd met de toekenning van vier miljoen euro subsidie: "Ik constateer dat Warmtenet belangrijke stappen voorwaarts maakt. Marktpartijen tonen serieuze belangstelling, zoals blijkt uit de intentieovereenkomst met Alliander en Ennatuurlijk. De staatssteuntoets is tot een goed einde gebracht, er komen nieuwe klanten bij, er zijn goede projecten gerealiseerd zoals de verduurzaming van Eaton en Galvano en er is een contract gesloten met AkzoNobel voor vijftien jaar voor het afnemen van restwarmte."

Inzetten op gebruik van industriële restwarmte

Kansrijk is ook de landelijke trend tot verduurzaming van de warmtevoorziening; minister Kamp wil de komende tijd inzetten op gebruik van industriële restwarmte om minder afhankelijk te zijn van aardgas. Voor de aanleg van de hoofdleiding is nog een investering nodig van veertien miljoen euro.
Op dit moment zijn er ruim 525 woningen aangesloten op het warmtenet in Berflo Es, Veldwijk Zuid, Hart van Zuid en plan het Groothuis. Verder levert Warmtenet Hengelo duurzame warmte aan gebouwen van het ROC, het Twentebad, Metropool, Siemens, het Projectbureau in Hart van Zuid, Eaton en de gebouwen in het Gezondheidspark. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.