Nieuws

112 nieuws: Onderzoek in kanaal Almelo - De Haandrik in verband met dood Jihad Jafo

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van donderdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

17.45 uur | Onderzoek in zaak Jihad Jafo

De politie heeft vanmiddag aanvullend sporenonderzoek gedaan in het kanaal Almelo - De Haandrik in verband met de dood van Jihad Jafo. Het team gebruikte onder meer sonar apparatuur. De politie kan niet zeggen of dit iets heeft opgeleverd.
Jafo's lichaam werd in mei vorig jaar - een half jaar nadat hij spoorloos was verdwenen en maandenlang werd vermist - teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik ter hoogte van Bruchterveld.
De recherche dacht aanvankelijk dat het ging om een criminele afrekening, maar houdt nu ook rekening met een ander scenario. Zo zou hoofdverdachte Hamid S. geobsedeerd zijn door de partner van Jihad, en hem zelfs 50.000 euro hebben geboden voor de vrouw. Hier lees je er meer over.
Politie doet aanvullend sporenonderzoek in kanaal Almelo - De Haandrik
Politie doet aanvullend sporenonderzoek in kanaal Almelo - De Haandrik © News United / Kevin Gerrits

16.30 uur | Onderzoek naar oorzaak brand

Een speciaal team van de brandweer heeft vandaag onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in een oude school in Vroomshoop. Het pand aan de Nassaustraat brandde afgelopen zondag bijna helemaal af. Alleen de oude sportzaal staat nog.
Omdat het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken, heeft de politie vanmiddag een buurtonderzoek gedaan. Het is nog niet bekend of dit iets heeft opgeleverd.
Het onderzoek wordt gedaan door het Team Brand Onderzoek (TBO)
Het onderzoek wordt gedaan door het Team Brand Onderzoek (TBO) © News United / Kevin Gerrits

14.30 uur | Brandweer blust schoorsteenbrand in Wierden

De brandweer is vanmiddag te hulp geroepen bij een schoorsteenbrand in een vrijstaande woning aan de Anijsstraat in Wierden. Bij aankomst van de brandweer stond de straat vol met blauwe rook uit die uit de schoorsteen kwam. Met de ladderwagen is de schoorsteen. De brandende resten in de kachel zijn in een metalen bak naar buiten gebracht en daar geblust. De Anijsstraat is afgesloten voor verkeer.
Schoorsteen wordt ontdaan van brandende asresten
Schoorsteen wordt ontdaan van brandende asresten © Jan Willem Klein Horstman/News United

08.50 uur | File op A35 bij Borne na botsing met meerdere auto's

Vertraging op de A35 ter hoogte van Borne West vanmorgen. Daar botsten drie auto's en een bedrijfsbusje op elkaar. Dat leverde een file op tussen Borne West en Almelo Zuid.
Ambulance personeel heeft inzittenden van de betrokken voertuigen gecontroleerd, maar niemand hoefde naar het ziekenhuis. De mensen hebben wel het advies gekregen langs de huisarts te gaan. Een bergingsbedrijf is opgeroepen om twee auto’s en de bedrijfsbus af te voeren.
File na ongeluk op A35
File na ongeluk op A35 © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.