Nieuws

Vlag wordt gedraaid: het kleurt weer rood wit blauw in Overijssel

Deze vlaggen bij Raalte wapperen weer in de juiste stand: rood-wit-blauw
Deze vlaggen bij Raalte wapperen weer in de juiste stand: rood-wit-blauw © RTV Oost / Marcus Ganzevles
Op steeds meer plaatsen in Overijssel wappert de driekleur weer zoals het hoort: rood boven en blauw onder. Zoals bij boer Gerrit Wermink uit Ommen. Hij deelde vanmorgen via Twitter een video van zijn vlag, die hij na vandaag na lange tijd weer heeft gedraaid. Zijn actie krijgt navolging. Hieronder een overzicht.

'Vlaggen van hoop'

Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas twittert over de nationale vlag die, van boven naar onder, weer rood, wit, blauw kleurt.

Ook rouwlint verdwenen

De vlag van boer Walter Luttikhuis uit Tubbergen hing niet alleen op de kop, er hing ook een rouwlint aan de vlag. "Soms zachtjes, soms helemaal stil maar vaak onstuimig en wild." De vlag hangt nu weer zoals-ie bedoeld is en het lint is verwijderd, meldt de boer op Facebook. "Ik ga er een paar dagen nog van genieten, u ook?"

'Mooi actie'

Zelfbenoemd Twitterboer Geertjan Kloosterboer ziet dat ook in Salland de eerste vlaggen weer zijn gedraaid. "Mooie actie, al kunnen ze ook zo nog weer een keertje andersom gaan schat ik zo in."

'Punt gemaakt'

Wat de buren er ook van vonden, Henk Roodrink uit Tubbergen heeft niet eerder dan na de monsterzege van BBB de vlag weer omgedraaid. "Het punt is NU gemaakt."

'Doen jullie mee?'

Boerenorganisatie Agractie roept op om vanaf vandaag de vlaggen weer te draaien. Voor een week. "Doen jullie mee?"

'Zo hoort het'

Ook langs de N348 tussen Raalte en Ommen zijn de vlaggen gedraaid. "Zo hoort het ook", is te horen in een video is gedeeld door agrariër en politicus Maurits von Marels.

'Sprankje hoop'

Boer Gerrit Wermink heeft door de overwinning van BBB een 'sprankje hoop gekregen'. "Daarom sinds lange tijd de driekleur weer gedraaid."
Oproep boerenorganisaties: "Hang vlaggen weer rechtop"
Boerenorganisaties Farmers Defence Force en Agractie roepen boeren en hun sympathisanten op de Nederlandse vlag weer op te hangen met de rode baan boven. "De burgers hebben laten zien dat ze de boeren ondersteunen en niet de coalitie. De komende dagen worden er weer heel wat Nederlandse vlaggen andersom opgehangen om de burgers te bedanken", zegt Sieta van Keimpema van Farmers Defence Force (FDF).

Als het aan Agractie ligt, wappert de driekleur slechts tijdelijk weer zoals het hoort. "Hang de vlaggen vanaf vandaag voor een week weer rechtop!", luidt de oproep van de organisatie op Facebook. "Als dank voor de steun van de bevolking. Als uiting dat wij realistische oplossingen willen. Doen jullie mee?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.