Betaald voetbal

PEC Zwolle-middenvelder Taha voor het eerst bij Jong Marokko: "Onbeschrijflijk gevoel"

Younes Taha
Younes Taha © Orange Pictures
PEC Zwolle-speler Younes Taha beleefde maandag een dag van uitersten. Tijdens de uitwedstrijd tegen De Graafschap ging zijn invalbeurt ineens niet door, omdat hij zijn wedstrijdshirt in de kleedkamer had laten liggen. Diezelfde dag hoorde de 20-jarige middenvelder ook dat hij voor het eerst is opgeroepen voor Jong Marokko.
Over het 'shirtincident' klinkt Taha schuldbewust: "We hebben sowieso de afspraak dat je altijd klaar moet zitten om in te vallen. Maar ik deed mijn jas uit en zag dat ik mijn shirt niet aan had, die lag nog in de kleedkamer. Dat is niet goed van mij, dat is een fout."

Gefocust

Taha snelde daarna nog wel naar binnen om het shirt op te halen, maar toen hij terugkwam maakte trainer Dick Schreuder al snel duidelijk dat hij niet meer hoefde in te vallen. Hoe het foutje heeft kunnen gebeuren is nog altijd een raadsel voor Taha. "Ik zou het niet weten. Ik was wel gewoon gefocust en had ook wel mijn scheenbeschermers ingedaan van tevoren. Maar het is gebeurd. Ik heb het erover gehad met de trainer en het is nu: zand erover."
Schreuder benadrukte maandag direct al dat Taha doorgaans wél heel professioneel is en dat hij vrijdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda normaal gesproken weer een basisplaats heeft.

"Niet normaal"

Maar er kwam dus nog meer goed nieuws voor de middenvelder: hij debuteert in de selectie van Jong Marokko. "Een onbeschrijflijk gevoel, niet normaal", glundert Taha. Jong Marokko speelt volgende week tegen Togo, Ivoorkust en Oezbekistan. In de selectie zitten nog enkele spelers uit de Nederlandse competitie. "Azarkan van Excelsior is een hele goede speler en Saibari van PSV zit er ook bij. Hij heeft gewoon al Champions League gevoetbald, dus dat zijn jongens die wel hoog voetballen."
Taha is met PEC Zwolle ook hard op weg om op een hoger niveau te gaan voetballen, want het moet wel heel raar lopen wil de ploeg nog naast promotie grijpen. Toch is PEC op zijn hoede voor NAC morgenavond.

Nieuwe trainer

"Dat is een hele sterke ploeg. Ze hebben de vorige wedstrijd tegen Jong Ajax wel verloren (6-2, red.). Maar dat maakt helemaal niet uit. Sinds de komst van de nieuwe trainer zijn ze bezig aan een hele sterke reeks, dus het gaat een lastige pot worden", denkt Taha. "Maar ik heb wel vertrouwen dat we in dit mooie stadion de punten hier kunnen houden."
Bij PEC Zwolle is Ryan Thomas een klein vraagteken. Jordy Tutuarima, Hakon Gangstad, Samir Lagsir ontbreken in ieder geval wel vanwege blessures. Tweede doelman Mike Hauptmeijer maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie.
Het duel is vrijdagavond vanaf 20.00 uur live te volgen op Radio Oost.
Younes Taha staat in de top-10 van de topscorerslijst in de KKD: "Het gaat goed, maar het kan en moet nóg beter'

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.