Betaald voetbal

Heracles vol vertrouwen naar lastige uitwedstrijd in Oss: "Kunnen grote stap richting promotie zetten"

John Lammers
John Lammers © Orange Pictures
De verkiezingspuzzel werd niet gelegd door John Lammers, maar zijn stem liet hij deze week wél gelden op Erve Asito. De oefenmeester van Heracles Almelo kan vrijdagavond tegen TOP Oss beschikken over een nagenoeg fitte selectie. En dat is wel zo prettig in de belangrijkste weken van het seizoen.
Het moet wel heel raar lopen willen Heracles en PEC Zwolle niet uit gaan maken wie zich kroont tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Daartoe hoopte Lammers op puntenverlies in de provinciehoofdstad, maar PEC maakte zowel bij Willem II als maandagavond bij De Graafschap geen fout.

Complimenten voor PEC

"PEC heeft het uitstekend gedaan, ze zijn eigenlijk niet in de problemen geweest, terwijl het op voorhand wel een lastige uitwedstrijd is", zegt Lammers over de zege van PEC maandagavond op De Vijverberg. De koploper boekte de vrijdag daarvoor ook al een knappe zege zag op bezoek bij Willem II. "Wij willen de druk richting PEC opvoeren, maar hebben geen invloed op hun wedstrijden. Ze hebben het in Doetinchem en Tilburg gewoon uitstekend gedaan, want dat is echt niet gemakkelijk."

Grote stap richting promotie

Aan Heracles vrijdagavond de taak 'gewoon' te winnen bij TOP Oss, de nummer zeventien van de KKD. Een abc'tje op papier, maar daar wil Lammers niet aan.
"TOP Oss doet het gewoon uitstekend de laatste weken. Ze hebben gewonnen bij VVV-Venlo en Jong Ajax, toch niet de minste tegenstanders. Maar als wij ons niveau halen dan moeten wij daar gewoon een goed resultaat kunnen halen. En bij winst zetten we een heel grote stap richting promotie", aldus Lammers, die voor de van een schorsing teruggekeerde Marco Rente als rechtsback kiest en een middenveld met Lucas Schoofs, Thomas Bruns en Anas Ouahim. Ismail Azzaoui, vrijdag tegen Jong AZ nog goed voor een wereldgoal, zit daardoor op de bank.
Heracles vol vertrouwen naar lastige uitwedstrijd in Oss: "Kunnen grote stap richting promotie zetten"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.