Betaald voetbal

Slot en Wieffer met zevenklapper naar kwartfinales Europa League, ook Ten Hag en Weghorst door

Wieffer (m) juicht met ploeggenoten na de 5-0
Wieffer (m) juicht met ploeggenoten na de 5-0 © ANP
Vier Overijsselaars hebben zich vanavond geplaatst voor de laatste acht van de Europa League. Arne Slot en Mats Wieffer deden dat op historische wijze met Feyenoord en ook Erik ten Hag en Wout Weghorst met Manchester United gingen naar de laatste acht.
Feyenoord moest in de eigen Kuip winnen van Shakhtar Donetsk na de 1-1 van vorige week. Dat deed de ploeg vanaf het begin overtuigend. Bij rust was het al 3-0 door Santiago Gimenez en twee keer Orkun Kökcü. Na de pauze gingen het scoren rustig door en zorgden Oussama Idrissi (2), Alireza Jahanbakhsh en Danilo voor 7-0(!). Kevin Kelsy maakte kort voor het einde de eretreffer voor de Oekraïners.
Wieffer begon in de basis en speelde de volledige 90 minuten. Zondag staat de volgende uitdaging op de rol voor Feyenoord. Dan gaat de koploper op bezoek bij naaste belager Ajax.

Ook zege Manchester United

Het United van Ten Hag en Weghorst had een betere uitgangspositie bij Real Betis. Vorige week won het in eigen huis al met 4-1. Vanavond werd het in Spanje 1-0 voor de Engelse ploeg. Weghorst speelde daar het gehele duel. De enige treffer van de avond kwam van Marcus Rashford.
Ten Hag met doelpuntenmaker Rashford
Ten Hag met doelpuntenmaker Rashford © ANP

Morgen loting

Morgenmiddag is de loting van de kwartfinales. Daarbij kunnen de twee ploegen dus aan elkaar gekoppeld worden. De kwartfinales zijn op 13 en 20 april. De finale is op 31 mei in Boedapest.

Reijnders en Beukema

Later op de avond haalden basisklant Tijjani Reijnders uit Zwolle en invaller Sam Beukema uit Deventer met AZ de laatste acht van de Conference League. De ploeg won, net als vorige week, met 2-1 van Lazio Roma. Ook van de Conference League is morgen de loting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.