Betaald voetbal

Borne boven bij Oranje: Mats Wieffer en Wout Weghorst in definitieve selectie van Koeman

Mats Wieffer en Wout Weghorst
Mats Wieffer en Wout Weghorst © Orange Pictures
Bondscoach Ronald Koeman heeft vanmiddag zijn eerste definitieve selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt sinds zijn terugkeer en dat was goed nieuws voor Mats Wieffer en Wout Weghorst. De twee voetballers uit Borne zitten in de groep voor de komende EK-kwalificatieduels.
Wieffer kan zijn debuut gaan maken voor Oranje. De middenvelder is dit seizoen doorgebroken bij Feyenoord en inmiddels een belangrijke kracht. Manchester United-spits Weghorst staat op 19 interlands en scoorde daarin 5 keer. Zijn concurrenten Vincent Janssen en Luuk de Jong lieten onlangs weten niet meer beschikbaar te zijn voor Oranje.

Afvallers

Die laatste twee waren er bij het WK nog bij. Van die WK-selectie zaten doelmannen Remko Pasveer uit Hengelo en Justin Bijlow dit keer niet in de voorselectie. Van die WK-selectie zijn ook Jeremie Frimpong, Teun Koopmeiners, Noa Lang, Andries Noppert en Stefan de Vrij niet geselecteerd. Daarnaast vielen Jordy Clasie, Quilindschy Hartman, Ryan Gravenberch, Kjell Scherpen, Kenny Tete en Joey Veerman af.

Debutanten

Bart Verbruggen en Lutsharel Geertruida zijn naast Wieffer de debutanten in de selectie. Sven Botman en Brian Brobbey zitten ook in de definitieve groep. Zij wachten nog op hun eerste interland.

Programma

Nederland opent volgende week vrijdag de EK-kwalificatie bij Frankrijk. Drie dagen later is Gibraltar de tegenstander in De Kuip in Rotterdam.

Jong Oranje

Bij Jong Oranje is er plek voor doelman Jasper Schendelaar van PEC Zwolle en Mees Hilgers van FC Twente. Sepp van den Berg uit Zwolle zat wel in de voorselectie, maar niet in de definitieve groep. Op 25 maart speelt de ploeg tegen Noorwegen en twee dagen later tegen Tsjechië. Het is de start van de oefencampagne voor het EK van komende zomer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.