Betaald voetbal

Herstelde Misidjan begint op de bank bij FC Twente, Van Wolfswinkel logische linksbuiten tegen AZ

Hoewel trainer Ron Jans van FC Twente weer kan beschikken over Virgil Misidjan kiest hij zondag wederom voor een alternatief op linksbuiten. Ricky van Wolfswinkel is de voornaamste kandidaat om die rol nu vanaf het begin in te vullen in het topduel met AZ.
Misidjan was de afgelopen twee weken afwezig wegens ziekte en een ontsteking aan het been. Jans liet doorschemeren dat hij wel weer aansluit, maar nog geen plek krijgt bij de eerste elf op het wedstrijdformulier. "Hij is nog niet fit genoeg om te starten", vertelt Jans.

Van Wolfswinkel

Van Wolfswinkel die het tegen sc Heerenveen en Fortuna Sittard na de hervatting beter deed dan zijn voorgangers, lijkt op het eerste oog de logische vervanger van Misidjan. Daardoor kan Manfred Ugalde, de gevierde man van vorige week, weer in de spits. "Ricky is meer dan fit. En hij vulde het vorige week beter in. Dat klopt. Maar dat was vorige week", bleef de trainer bewust mysterieus in aanloop naar het treffen met AZ.

AZ

Het verschil op de ranglijst is negen punten in het voordeel van de bezoekers uit Alkmaar, toch ziet trainer Ron Jans voldoende kansen in eigen huis voor zijn ploeg. "We hebben al zoveel wedstrijden gehad in eigen huis. En die waren eigenlijk allemaal goed. Dus elke ploeg krijgt het gewoon heel moeilijk in De Grolsch Veste. Daar gaan wij voor", besluit de trainer zijn boodschap. De wedstrijd, die om 20.00 uur begint, is te volgen in een extra uitzending van De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.