Nieuws

Nationale Pannenkoekendag in Ommen: "Ze zijn goed gebakken"

Pannenkoekendag in Ommen
Pannenkoekendag in Ommen © Maureen Lenters / RTV Oost
Het is Nationale Pannenkoekdag. In Ommen wordt dat vandaag gevierd in woon-zorgcomplex Nijenhaghen. Schoolkinderen van basisschool De Dennenkamp bakten daar vandaag pannenkoeken voor de bewoners.
Nationale Pannenkoekdag in Ommen: ''Ze zijn goed gebakken''
Pannenkoekenbakker Mees draait de ene na de andere pannenkoek om: "Ik vind het heel leuk om pannenkoeken te bakken voor de ouderen. Dan hebben ze wat leuks!''

Contact met de kinderen

Een van de ouderen is dolblij met de pannenkoeken: ''Ze zijn uit de kunst! Het contact met de kinderen is erg belangrijk.'' Haar buurman sluit zich daarbij aan: ''Het is gezellig, met al die kinderen erbij, dat maak je niet elke dag mee'', zegt hij tevreden, mét een volle mond.

Jong bakt voor oud

Het is dit jaar de zestiende keer dat het Pannekoekdag is. In 2007 werd er begonnen met zo'n zestig deelnemende scholen, en inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan jaarlijks meer dan duziend scholen meedoen.

159 Overijsselse scholen

Bijna 100.000 ouderen worden op deze dag door bijna net zo veel leerlingen voorzien van zelfgebakken pannenkoeken. Vanuit het thema ‘jong houdt van oud, jong bakt voor oud’ geeft elke school een eigen twist aan deze Nederlandse traditie. In Overijssel doen 159 basisscholen mee.
Zo bakken in Deventer Oekraïense leerlingen van de TiNtaan die de Nederlandse taal niet of nog niet voldoende beheersen, pannenkoeken voor de bewoners van een bejaardenhuis. Groep 2 en 3 van de Freinetschool De Bothoven in Enschede bezoekt maandelijks een afdeling in een verzorgingshuis om samen liedjes te zingen, te knutselen of naar verhalen te luisteren. Vandaag eten ze samen pannenkoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.