Betaald voetbal

Willumsson terug bij Go Ahead Eagles voor duel met FC Utrecht

Willum Willumsson
Willum Willumsson © Orange Pictures
Go Ahead Eagles kan morgenmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht weer een beroep doen op Willum Willumsson. De IJslander is fit genoeg om zijn rentree te maken in de wedstrijdselectie.
De ziekenboeg is daarmee weer iets verder leeggestroomd. Alleen Bas Kuipers (elleboog) en Evert Linthorst (niet wedstrijdfit) ontbreken in de Domstad.

Onrustig

Go Ahead Eagles pakte maar één punt in de laatste vijf uitwedstrijden en gaat morgen op bezoek bij de nummer zeven van de Eredivisie. FC Utrecht lijkt wel in een mindere fase te zitten. Het werd in het bekertoernooi uitgeschakeld door de amateurs van Spakenburg (4-1) en verloor op eigen veld ook van Fortuna Sittard (2-1). Afgelopen weekend speelde de ploeg van trainer Michael Silberbauer met 2-2 gelijk tegen N.E.C..
"Bij FC Utrecht is het de laatste weken wat onrustig", constateert Hake. "Dan is het de kunst om daar gebruik van te maken, mocht dat extreem doorwerken. Dat kan door zelf goed georganiseerd te spelen, goed te zijn met de bal en proberen FC Utrecht er zwak uit te laten zien wanneer dat kan. Als we daartoe in staat zijn, dan kunnen we een resultaat halen."

Oude bekende

Na de wedstrijden tegen FC Twente, FC Emmen en SC Cambuur treft Hake nu opnieuw een tegenstander waar hij in het verleden heeft gewerkt. Bij FC Utrecht werd hij bijna exact een jaar geleden ontslagen na een dienstverband van zo'n drie seizoenen.
"Het is de eerste keer dat ik er als trainer terugkeer nadat ik daar vorig jaar weg ben gegaan. Dat is wel een speciaal moment", aldus Hake. "Maar je moet niet handelen vanuit emotie. Ik ben er namens Go Ahead en we willen daar een goed resultaat halen. Dat neemt niet weg dat het altijd leuk is om weer goeie en oude bekenden te zien."
Het duel in Stadion Galgenwaard begint zaterdag om 16.30 uur en is live te volgen op Radio Oost.
GA Eagles-trainer René Hake ziet de afgelasting van vorige week niet als een voordeel: "Je blijft liever in het ritme van wekelijks spelen"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.